Deklaruoti pajamas liko trys savaitės | Diena.lt

DEKLARUOTI PAJAMAS LIKO TRYS SAVAITĖS

  • 3

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos (AVMI) duomenimis, daugiau nei 40 proc. Kauno apskrities gyventojų, kurie pernai vykdė individualią veiklą (IDV), jau pateikė savo pajamų mokesčio deklaracijas.

Pasak Kauno AVMI atstovų, liko apie 40 tūkst. smulkiųjų apskrities verslininkų, kuriems šią pareigą reikėtų atlikti neatidėliojant, nes iki termino pabaigos — gegužės 2 d. liko mažiau nei mėnuo.

„Dėkojame tiems, kurie nelaukia paskutinės minutės ir jau deklaravo pajamas. Atkreipiame dėmesį, kad pateikti pajamų mokesčio deklaracijas turi visi savarankiškai veiklą vykdę gyventojai, netgi tais atvejais, kai pajamų negavo. Tokiu atveju į pajamų eilutę įrašomas „0“. Deklaracijas savarankiškai dirbę gyventojai užpildo pagal apskaitos žurnalą, tačiau, jei gyventojas naudojasi VMI nemokamu virtualiuoju buhalteriu i.APS, visi įrašai sukeliami automatiškai į deklaravimo vedlį“, – priminė Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė ir pridūrė, kad pernai individualią veiklą Kauno apskrityje iš viso vykdė apie 71 tūkst. gyventojų.

Specialistų teigimu, gyventojams svarbu atidžiai užpildyti papildomą informaciją: koks apskaitos principas taikomas ir kurį išlaidų atskaitymo pripažinimo būdą pasirinko gyventojas, t. y. ar iš pajamų atimti faktiškai patirtas išlaidas, kurias reikia pagrįsti dokumentais, ar be papildomų dokumentų taikyti 30 proc. atskaitymo būdą nuo visų gautų pajamų. PSDĮ ir VSDĮ apskaičiuojamos automatiškai.

VMI primena, kad gyventojai, vykdantys individualią veiklą ir esantys PVM mokėtojais arba jei savo individualiai veiklai priskiria ir joje naudoja ilgalaikį turtą, privalo rinktis kaupimo apskaitos principą ir jie to pakeisti negali. Šį principą gali pasirinkti ir kiti individualios veiklos vykdytojai, tačiau svarbu žinoti, kad gyventojai, pradėję taikyti kaupimo apskaitos principą, jį taiko iki veiklos vykdymo pabaigos, t. y. jie negali jo pakeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

psd vezdu nuzmogintas ir vakcina supilietintas

pajamu neturiu...tik nuostolius ir islaidas...darbo ir veiklos licenzijos brangus mokamas parkingas abonementai ir privalomi mokesciai... kaip deklaruot -- kad man grazintu PVM nuo patirtu nuostoliu ?? apie elektrikus aferistus nesnekesim taciau lanzbergi turiu paminet...jo vikdoma uzsienio politika man atnese tiek nuotoliu ir tokiu islaidu kad verkt norisi... galvoju reiks emigruot skubiai kartu su visu kaimu varyt nax ir euro zopo

Anonimas

nori skaiciuoti SVETIMUS pinigus ? visu pirma lai VAGIS suskaiciuoja ir Nuskausmina kaip PRIKLAUSO o ne spektakli daryti ! TFU

"Maximos" \\\\\.../////

Mėma susimokėjo 5.000.000 eur.pernykščių pajamų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS