Dėl legioneliozės prevencijos darbų – svarbi informacija kauniečiams | Diena.lt

DĖL LEGIONELIOZĖS PREVENCIJOS DARBŲ – SVARBI INFORMACIJA KAUNIEČIAMS

  • 12

„Kauno energija“ praneša, kada Kaune ir Kauno rajone bus vykdomi legioneliozės prevencijos darbai. Jų metu vartotojus pasieks padidintos temperatūros vanduo.

Pranešama, kad nuo rugpjūčio 16 d. 0.00 val. iki tos pačios dienos 17 val., vadovaujantis Visuomenės sveikatos priežiūros įstatymo 16 straipsnio 1 dalimi ir Sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintu higienos normų dėl legioneliozės prevencijos, Kauno miesto ir Kauno rajono centralizuotame šilumos tiekimo tinkluose bus tiekiamas padidintos temperatūros termofikacinis vanduo (šilumos šaltinyje) iki 80 °C.

Padidintos temperatūros termofikacinis vanduo šilumos vartotojus pasieks skirtingu laiku priklausomai nuo šilumos vartotojo vietos, galimas iki 10 val. vėlavimas nuo temperatūros padidinimo šilumos šaltinyje pradžios.

Už pastato šilumos ūkį atsakingus asmenis ar pastato karšto vandens sistemų prižiūrėtojus prašoma užtikrinti tinkamą legioneliozės prevenciją, padidinant temperatūrą pastato karšto vandens sistemoje iki 66 °C.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Pas mus name po renovacijos nepasidare silciau ,kad ir patys reguliuojame sildyma,taip padare ,kad nepaduodamas karstas vanduo i radijatorius ,ko pasekoje ar tu ant 3 pastatai ar ant 5 siluma nepadideja ,o tik sukasi skaitliukas.Aciu rangovams.

...

Reikia baigt su ta šilumine baudžiava, kas čia per 'paslauga' per prievartą?.. - be jokių renovacijų VIEN atsijungę nuo tų centralizuotų šildymo tinklų (beje, su pilnu PVM!) mokėsim dvigubai mažiau! (o ir šildysimės kada norim ir kiek norim).

Žemaitijos kaunietis

Žiūriu visi čia rašantys žemiau santechniko išsilavinimo.Ta jūsų pinigus čiulpianti gyvatė, yra ne triusikams džiovinti,o šilto vandens temperatūrai palaikyti,trumpiau,kad greičiau karštas vanduo iš krano pradėtų bėgti,bei karštesnis būtų.Kitaip,kol pradės bėgti karštas,pusę kūbo šalto per skaitliuką į kanalizaciją išpilsi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS