Dėl planų Vilniaus atliekas deginti Kaune – kreipimasis į V. Matijošaitį | Diena.lt

DĖL PLANŲ VILNIAUS ATLIEKAS DEGINTI KAUNE – KREIPIMASIS Į V. MATIJOŠAITĮ

  • 46

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad Vyriausybė drauge su „Lietuvos energija“ nutarė pusę Vilniuje sukauptų komunalinių ir pramoninių atliekų (apie 80 tūkst. tonų per metus) deginti Kaune, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Kauno miesto Taryboje kreipėsi į merą Visvaldą Matijošaitį.

Įgyvendinus tokį Vyriausybės siūlymą, Kauno kogeneracinėje jėgainėje būtų deginama net 40 proc. daugiau atliekų, nei skelbta iki šiol. Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio teigimu, tokie sprendimai priimti, siekiant išvengti taršos Vilniuje ir nebloginti vilniečių gyvenimo kokybės. Pagrįstai kyla klausimas, kodėl buvo nuspręsta dalį Vilniuje surinkto atliekų srauto pervežti deginti būtent į Kauną? Taip pat lieka neaišku, ar naujoji Kauno jėgainė yra pajėgi saugiai sudeginti tokį kiekį atliekų, ar tai nepakenks kauniečių sveikatai ir neturės neigiamo poveikio aplinkai ir gamtai?

„Neramina planuojami pokyčiai Kauno kogeneracinės jėgainės apkrovose. Vyriausybės planai pusę Vilniaus šiukšlių deginimui nukreipti į Kauną – sunkiai paaiškinami. Nesuprantama, kodėl Premjerui Vilniaus gyventojų sveikatos ir gyvenimo kokybė yra svarbesnė nei kauniečių“, – kalbėjo opozicinės TS-LKD frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė.

Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją, TS-LKD frakcija kreipimesi prašo informuoti, ar naujieji Vyriausybės planai dėl Vilniaus atliekų deginimo Kaune buvo pristatyti Kauno miesto vadovams ir sulaukė jų pritarimo. Taip pat prašoma apginti kauniečių teisę į sveikatą bei švarią aplinką, išsakant savo griežtą poziciją Vyriausybei dėl Vilniaus atliekų gabenimo į Kauną.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Eva

Kauno rajono meras ne Matijosaitis, ko jus prie jo kimbat. Rajono merui rasykit pirmiausia. O Vilnius lai ir nuodinasi savo siukslem, kodel mes turim nuodytis. Lai siukslina maziau.

Siūlau Kauno šiukšles deginti Vilniuje, nes jų žymiai mažiau, pigiau kainuos transportavimas.

Vilniaus šiukšlės Kaunui

nes Skvernelis gyvena arčiau Vilniaus šiukšlių deginimo katilinės. O Matijošaitis sau smagiai Vyčiūnų pušyne. Tai kam jam čia rūpintis Partizanų g. ir Krėvės pr. bėdžiais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS