Didikų rūmų duris pravėrus | Diena.lt

DIDIKŲ RŪMŲ DURIS PRAVĖRUS

  • 0

Raudondvario dvaras kviečia iš arčiau susipažinti su Didikų rūmuose puoselėta kultūra, kilmingųjų kasdienybe ir pramogomis.

Dvarai – tarsi istorijos liudininkai, savo klestėjimo laikotarpiu buvę ne tik įspūdingomis didikų rezidencijomis. Didikų rūmuose puoselėta kultūra, čia buvo sukauptos išskirtinės meno dirbinių, retų knygų kolekcijos, virė meilės ir politinės intrigos. Dvarų sienos saugojo intriguojančias kilmingų šeimų istorijas ir paslaptis, kurios smalsuolius domina iki šiol.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras kviečia į išskirtinį paskaitų ciklą "Didikų rūmų duris pravėrus", kuris lapkričio mėnesį tęsis turtinga istorija garsėjančiame Raudondvario dvare.

Paskaitomis siūloma papildyti žinias apie didikų luomą, įtakingiausias Lietuvos didikų gimines, dvarų architektūrą, kilmingųjų kasdienybę ir pramogas, dvarų virtuvėse gamintus kulinarijos šedevrus.

Paskaitas ves gidė Henrieta Miliauskienė, nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas. Paskaitos vyks lapkričio 11 ir 18 d. 12–14 val. Raudondvario menų inkubatoriaus galerijos salėje (Pilies takas 1, Raudondvaris). Lapkričio 11 d. paskaitos tema – Didikų ir bajorų puotos (lekt. V.Sakas), lapkričio 18 d. – Didikų šventinis žiemos sezonas (lekt. H.Miliauskienė).

Paskaitos mokamos. Išankstinė registracija ir daugiau informacijos e.p. info@kaunorajonas.lt, tel. (8 37) 548 118 arba internete.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS