Didžiulę vaivorykštės vėliavą iškėlę kauniečiai: įvairovė mums – stiprybė | Diena.lt

DIDŽIULĘ VAIVORYKŠTĖS VĖLIAVĄ IŠKĖLĘ KAUNIEČIAI: ĮVAIROVĖ MUMS – STIPRYBĖ

Tikriausiai ne kiekvienas žino, kad šiandien minima Tarptautinė atsiskleidimo diena. Tačiau kauniečiai verslininkai Karolis Banys ir Petras Gaidamavičius tą ne tik žino, bet ir sugalvojo, kaip įprasminti. Nuo ankstaus ketvirtadienio ryto Kauno centre jie iškėlė didžiulę vaivorykštės vėliavą.

Net 18 metrų ilgio vėliava nuspalvino Kęstučio g. ir I.Kanto g. sankirtoje esantį pastatą. Idėjos sumanytojai, save vadinantys ne tik gimtojo miesto, bet ir paveldo, kultūros mylėtojais, tokiu būdu Kauną skelbia pagarbos kiekvienam simboliu.

„Šiemet Lietuvos valstybingumo proga kėlėme 18 metrų ilgio Lietuvos trispalvę visų svarbiausių švenčių metu, o kadangi šiandien yra Tarptautinė atsiskleidimo diena, nusprendėme pasikabinti namų balkone vaivorykštės vėliavą. Juk mūsų miestą nuo seno kūrė lietuviai, žydai, vokiečiai, rusai, lenkai, totoriai. Manome, kad jį ir toliau kurs patys įvairiausi žmonės, todėl turime būti tolerantiški kiekvienam“, – teigia verslininkai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Pasiteiravus, kaip kilo mintis pakabinti būtent šią vėliavą, K. Banys ir P. Gaidamavičius tikina tokiu būdu skatinantys toleranciją: „Gyvename mieste, kuris sparčiai auga. Gatvių, parkų, fasadų tvarkymas, naujų verslo centrų statyba ir verslo plėtra yra gera pradžia. Mes savo simboliniu žingsniu kviečiame diskutuoti apie įvairovę ir pagarbą visiems žmonėms. Įvairovė mums yra stiprybė. Pagarba žmogui – didžiausia vertybė. Norėdami augti kaip asmenys ir kaip visuomenė, turime kalbėti atvirai ir dalintis savo istorijomis.“

Pačiame miesto centre atsiradusi vėliava jau sulaukė aplinkinių reakcijos. Idėjos autoriai tikina, kad tokio didelio susidomėjimo nesitikėjo.

„Sulaukėme ypatingai pozityvių reakcijų bei laimingų žinučių. Tas tik patvirtina – visi norime, kad gyventume tik geriau. Tikriausiai tai puiki proga mums visiems pasitikrinti, kiek vis dėlto gerbiame patys save ir kiek gerbiame kitus“, – samprotauja verslininkai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Spalio 11-ąją visame pasaulyje minima Atsiskleidimo diena. Jos metu gėjai, lesbietės, biseksualai, translyčiai raginami atskleisti savo seksualinę orientaciją ar lytį, taip pat prisidėti prie LGBT bendruomenės kovojant dėl lygių teisų visuomenėje.

GALERIJA

  • Didžiulę vaivorykštės vėliavą iškėlę kauniečiai: įvairovė mums – stiprybė
  • Didžiulę vaivorykštės vėliavą iškėlę kauniečiai: įvairovė mums – stiprybė
  • Didžiulę vaivorykštės vėliavą iškėlę kauniečiai: įvairovė mums – stiprybė
  • Didžiulę vaivorykštės vėliavą iškėlę kauniečiai: įvairovė mums – stiprybė
  • Didžiulę vaivorykštės vėliavą iškėlę kauniečiai: įvairovė mums – stiprybė
Laimio Steponavičiaus, asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (92)

jie tokie pat "verslininkai"

kaip ir tas ..ydaras, papjautas tame pačiame name pas jį "žaisti kompiuteriu" ateidavusio nepilnamečio.Galimai tiedu įžūlūs ...ikna birbiai yra finansuojami sorošinių užsienio fondų, o ir jų "verslas" galimai susijęs su šitų iškrypimų mėgėjais ir propagandistais. Lytinio identiteto sutrikimas yra liga. Gydykitės, o ne provokatoriškas vėliavas kabinėkit. Šitame pastate ne tik jie du gyvena, kodėl tyčiojamasi iš ten įsikūrusių įstaigų, Iš praeivių? O jei kažkam šaus noras savo balkone IS vėliavą išsikelti, irgi galima? Aš pvz. norėčiau savo buto balkone partijų AfD ir M le Pen Nacionalinio fronto plakatus išsikelti prieš rinkimus į Europarlamentą, man patinka šios partijos, be to,jos yra legalios. Ar mano plakatai irgi lygiai taip pat neužkliūtų savivaldybei, policijai, žurnalistams, vaidinantiems "nešališkus"?

Angela

Jei žmogus nesupranta jis yra vyras ar moteris, apie ką čia ir diskutuoti:)

Anonimas

Matyt Kauno valdžia leidžia tokią vėliavą kabinti...juk yra pasiūlymas i merus rinkti pedofilus ginantį advokatą.Tai kas tada bus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS