Dviračių megėjams pakaunėje – geros žinios | Diena.lt

DVIRAČIŲ MEGĖJAMS PAKAUNĖJE – GEROS ŽINIOS

  • 9

Dar šiemet dviratininkams bus patogiau dviračiu taku nuvažiuoti į Kulautuvą. Vasarą turėtų būti pradėti dviračių tako jungties nuo Nevėžio tilto iki Nevėžio gatvės ir nusukimo į Šilelio kaimą prieš Raudondvarį įrengimo darbai.

Lietuvos automobilių kelių direkcija informavo, kad balandžio mėnesį planuojama skelbti valstybinės reikšmės kelio Nr. 141 Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda ruožo nuo 8,5 iki 9,32 km rekonstravimo, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių taką, projekto rangos konkursą. Šiuo metu teisininkai tikslina rangos sutarties projektą. Paaiškėjus laimėtojui, bus pradėti darbai.

Šiuo metu dviratininkai važiuoja maždaug 1,5 km ilgio pramintu taku šalia šlaito, einančiu iki tilto per Nevėžį ir už jo stotelės link, arba važiuojamąją tilto dalimi. Tai nepatogu ir nesaugu.

Lietuvos automobilių kelių direkcija, savo ir ES lėšomis, Kauno rajone taip pat planuoja įrengti dar vieną dviračių tako atkarpą - nuo Kauno m. ribos link Lapių gyvenvietės. Tai padės saugiau nuvažiuoti į sodus ir gyvenvietes Domeikavos-Lapių kryptimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Dviratininkas

Dviračių takas bus, vilijampole žeimiai seta kelyje. Nuo tilto, kur 21 sukasi. Ir draseikiu karjerų.

Darius

Man labai idomu ką reiškia nuo Lapių iki Kauno ribos? Ar surpasti, kad nuo tos miesto ribos (kur maxima stovi) ligi Miškinio tilto teks minti jau taip siauru kelkrasčiu?

Dviratininkas iš lapių

Liuks, nes dviračių tako. Reiks iki lapių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS