ESO tyčiojasi iš klientų: per didžiausius šalčius – išjungtos dujos | Diena.lt

ESO TYČIOJASI IŠ KLIENTŲ: PER DIDŽIAUSIUS ŠALČIUS – IŠJUNGTOS DUJOS

Kauniečiai pateko į keistą situaciją – per didžiausius šių metų šalčius jiems įsakyta išjungti šildymo katilus ir laukti, kol dujų sistemas patikrins Energijos skirstymo operatorius (ESO).

Lieka be šildymo

Senamiestyje gyvenantys kauniečiai prieš keletą dienų buvo šokiruoti ant laiptinės durų radę skelbimą, kuriame pranešama, kad  bus atliekamas pastato dujų sistemos techninis patikrinimas. Jo metu ESO prašo užsukti dujotiekio čiaupus ir nesunaudoti dujomis. Be to, nurodyta, kad esant būtinybei, reikia sudaryti galimybę ESO inžinieriams patekti į patalpas, kuriose įrengti dujiniai prietaisai.

Jokios problemos nebūtų, jei aštuonių butų daugiabutyje gyventojai dujas naudotų tik maistui ruošti, tačiau Senamiesčio name įrengti dujiniai šildymo katilai. Patikrinimo metu žmonės lieka be šilumos. Gyventojai stebisi, kodėl tokie bandymai neatliekami šiltuoju metų laiku.

"Ši savaitė buvo viena šalčiausių. Sinoptikai ir ateinančiomis dienomis labai šiltų orų nežada, tad teks net kelioms valandoms išjungti dujas ir nutraukti šildymą. Nėra jokių garantijų, kad viskas pasiseks ir nereikės be šildymo sėdėti dar ilgiau", – piktinosi skelbimą skaičiusi moteris.

Visiškas pasityčiojimas iš žmonių.

Namo gyventojai tikino, kad toks netikėtas dujų sistemos patikrinimas yra visiškas absurdas, nes name gyvena ir vyresnio amžiaus žmonių, ir vaikų, kuriems šiltų kambarių tikrai reikia. Kauniečiai tikino, kad jei ESO specialistai dujas tikrintų vasarą, tikrai jokių nepatogumų niekas nejustų, o dabar, kai už lango tikra žiema, ko gero, ne vienas per tą laiką dantimis kalens, gali peršalti ir vėliau susirgti.

"Kadangi patikrinimą atlieka pirmoje dienos pusėje, tad teks kažkaip atsiprašyti iš darbo ir grįžti anksčiau į namus bei įjungti šildymą, nes kitu atveju vakare šeimos laukia tikra šaldymo kamera", – apie keblumus kalbėjo kitas kaunietis.

Netikras pranešimas?

ESO atstovė spaudai Akvilė Adomaitytė "Kauno dieną" bandė įtikinti, kad žiemą dujų sistemos patikrinimai vykdomi tik tuose namuose, kuriuose žmonės dujas naudoja maistui ruošti. Ten, kur įrengtas dujinis šildymas, bandymai atliekami kitu metu.

"Dėl gyventojų patogumo dujų sistemų patikrinimų nevykdome šaltuoju metų laiku tiems, kurie jas naudoja namams šildyti. Dujų sistemos patikrinimas trunka vos porą valandų, bet suprantame, kad šaltuoju metų laiku net ir toks trumpas šildymo namuose sustabdymas žmonėms nepatogus. Patikrinimus šaltuoju metų laiku vykdome tik tiems, kurie dujas naudoja viryklėms", – aiškino specialistė.

Toks ESO atsakymas dar labiau suglumino kauniečius. Jų namuose jau kokius dešimt metų įrengti dujų katilai, tačiau skelbimas apie patikrinimą kabo, todėl jie nežino, ar čia tik klaida, ar teks kurį laiką likti be šildymo.

"Visiškas pasityčiojimas iš žmonių", – taip į ESO atstovų atsaką sureagavo Senamiesčio gyventojai.

Gyventojai informuoti

A.Adomaitytė tikino, kad visi gyventojai apie planuojamus bandymus informuojami iš anksto, todėl gali susiplanuoti laiką ir, jei reikia, nurodytu laiku būti namuose.

"Gyventojus apie planuojamus darbus informuojame iš anksto elektroniniu paštu, SMS žinutėmis ar skelbimais prie namų, laiptinėse. Jei numatytas laikas gyventojams nepatogus, prašome apie tai mums pranešti ir kartu rasime visiems patogų laiką", – sakė ESO atstovė spaudai.

Ji neatsakė, keliuose Kauno daugiabučiuose šaltuoju metu planuojama patikrinti dujų sistemų veikimą, todėl tikėtina, kad ne tik Senamiesčio, bet ir kitų mikrorajonų gyventojams teks kurį laiką šalti nešildomuose namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Lioncius

O tai jei gedimas ir dujos nebus tiekiamos 8 val. ar dar ilgiau? Ar nevertėtų pasidomėti rezerviniu šildymu ar jo galimybe?

Lauke gal gyvena

Pora valandu be sildymo jau dantim kalena? Nesamone!

Noone

Ot tai priblema. Reikėjo patikrinti daugiabučio dujų sistemos sandarumą ir tiek. ESO gi atasko už buitinių vartotojų dujų sistemas daugiabučiuose. Užsuko įvadą, pakėlė slėgi oru iki 100 milibarų ir žiūri valanda laiko kris slėgis ar ne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS