Žemės ūkio ministras atšaukė G. Labanauską iš pareigų | Diena.lt

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS ATŠAUKĖ G. LABANAUSKĄ IŠ PAREIGŲ

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys penktadienį pasirašė įsakymą, kuriuo atšaukia įmonės „Ekoagros“ direktorių iš pareigų, Eltai pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

„Žemės ūkio ministras G. Surplys vasario 1 d. pasirašė įsakymą, kuriuo viešosios įstaigos „Ekoagros“ direktorių Gintautą Labanauską atšaukė iš pareigų ir nutraukė su juo sudarytą darbo sutartį nuo vasario 15 d.“, - Eltą patikino ŽŪM.

Pasak ministerijos, pagal galiojančius teisės aktus, sutartis nutraukiama po 2 savaičių nuo pranešimo apie jos nutraukimą įteikimo dienos.

„Jeigu dėl kokių nors priežasčių (pavyzdžiui, dėl laikino nedarbingumo) G. Labanauskas nepasirodys darbe ar vengs priimti pranešimą, ministerija imsis visų teisinių priemonių šioms kliūtims pašalinti“, - teigiama ministerijos atsakyme.

G. Labanauskas tokį G. Surplio sprendimą vertina kaip pavėluotą ir teigė, kad siūlymų palikti darbą gavo dar prieš pusmetį.

„Jis (G. Surplys. - ELTA) turėjo tai padaryti prieš pusę metų, kai įkalbinėjo mane išeiti savo noru, kad daryčiau šį bei tą, ką man daryti neleido mano sąžinė, įsitikinimai ir etika. Bent jau aš jo vietoje būčiau atleidęs netinkamą vadovą prieš pusę metų, nesiūlydamas jam daryti jokių veiksmų, kurie kertasi su galimybėmis“, - Eltai sakė G. Labanauskas.

Aš tai ir toliau darysiu, tiesiog kaip pilietis, o ne vadovas.

Kaip teigė G. Labanauskas, jis ir toliau kels „abejotinus pono Surplio darbelius į viešumą“.

„Tačiau tai (atleidimas. - ELTA) jo neišgelbės nuo to, kad nebūdamas vadovu nekelsiu abejotinų pono Surplio darbelių į viešumą. Aš tai ir toliau darysiu, tiesiog kaip pilietis, o ne vadovas. Nes tų darbelių matau nemažai, turiu informacijos ir stengsiuosi užkirsti tam kelią“, - Eltai teigė G. Labanauskas.

Jis patikino, kad jokių veiksmų dėl atšaukimo nesiims.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę „Kauno diena“ paskelbė, kad grupė ekologiškai ūkininkaujančių ūkininkų G. Surpliui ir viceministrei Ausmai Miškinienei esą meta kaltinimus dėl galimos korupcijos. Publikacijoje teigiama, kad ekologinio žemės ūkio taisyklių pakeitimais suabejojusių ūkininkų raštas išsiųstas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) ir Generalinei prokuratūrai. Tekste cituotas ir G. Labanauskas. Ministerija pranešė, kad kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorių ir Visuomenės informavimo etikos komisiją.

Antradienį G. Labanauskas paskelbė, kad rengia spaudos konferenciją dėl galimos korupcijos žemės ūkio srityje. Kiek vėliau Žemės ūkio ministerija išplatino pranešimą, kad yra pasiūliusi G. Labanauskui nutraukti darbo sutartį. Ministerijos teigimu, tai susiję su darbo priežastimis ir darbais, kurie nebuvo atlikti.

Pats G. Labanauskas Eltai tada sakė patiriąs spaudimą. Jis teigė, kad jam nebuvo pateikti jokie priekaištai dėl darbo nei raštu, nei žodžiu.

„Mano nuomone, aš dirbu gerai. Tai gali patvirtinti tai, kad per darbo laiką negavau jokios pastabos, per aštuonis darbo mėnesius neturiu jokios drausminės nuobaudos, įspėjimo, kad dirbu blogai“, - anksčiau komentavo G. Labanauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

VALIO

Valio.Gerai padarė,kad atšaukė šitą nevykėlį.Jį veja ir veja iš visur. Iš Labanausko neišeina nei velniui botagas, nei ubagui ražančius

Anonimas

Vyt kuo greičiau ne tik šitą paplavoką Labanauską bet ir jo chebrantus atisitemptus iš laivyno

VA

Sėdi,sėdi plikas velnias,jau pridėjęs pilnas kelnias,čia Masiulis nepadės,išspiriant jį iš kėdės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS