G. Surplys: Žemės ūkio ministerija keltųsi į naujas biurų patalpas Kaune | Diena.lt

G. SURPLYS: ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA KELTŲSI Į NAUJAS BIURŲ PATALPAS KAUNE

Į Kauną planuojamai perkelti Žemės ūkio ministerijai ir jos įstaigoms būtų ieškoma naujų biurų patalpų, sako žemės ūkio ministras. Giedrius Surplys ketvirtadienį Kaune susitiko su miesto meru Visvaldu Matijošaičiu ir aptarė ministerijos perkėlimo galimybes.

„Mes norime, kad ministerija dirbtų šiuolaikiškose, moderniose patalpose, pageidautina kuo arčiau susisiekimo koridorių. Meras patikino, kad tokių biuro pastatų Kaune yra arba jie greitu metu bus baigti statyti. Mes ketiname nuomotis konkurso būdu ir tikrai manau, kad pasirinkimas bus nemažas“, – po susitikimo žurnalistams sakė G. Surplys.

„Su meru radome daug bendrų taškų ir atrodo, kad tas planas bus įvykdytas efektyviai, gana greitai ir tikrai be didelių nepatogumų darbuotojams“, – kalbėjo ministras.

Pasak G. Surplio, efektyviausias sprendimas būtų į vienas patalpas sukelti tiek ministeriją, tiek pavaldžias institucijas – tokiu atveju reikėtų apie 10 tūkst. kv. metrų patalpų. Jo į Kauną turėtų persikelti iki 2019 metų pabaigos.

„Tai tikrai yra misija įmanoma, tikrai yra tokių biurų pastatų ir manau, kad tai yra visai geras variantas“, – sakė ministras.

Su V. Matijošaičiu jis taip pat kalbėjo apie paslaugas, kurių Kaune gali prireikti iš Vilniaus važinėjantiems darbuotojams, tokias kaip vaikų darželiai.

„Nudžiugau sužinojęs, kad Kaune problemų su eilėmis kaip mes Vilniuje turime nėra ir kad 2019 metų pabaigoje situacija bus turbūt dar geresnė, nes atsiranda nauji darželiai, taigi iš tikrųjų darbuotojai, jeigu jie norės kartu su vaikais važiuoti, palikti juos darželyje, po to pasiimti ir grįžti į Vilnių, tikrai galės tai padaryti“, – kalbėjo ministras.

Su meru radome daug bendrų taškų ir atrodo, kad tas planas bus įvykdytas efektyviai, gana greitai ir tikrai be didelių nepatogumų darbuotojams.

V. Matijošaičio teigimu, ministerijos perkėlimas į Lietuvos centre esantį Kauną būtų labai teisingas pasirinkimas, ypač turint galvoje, kad čia yra įsikūręs į žemės ūkį orientuotas Aleksandro Stulginskio universitetas.

Jis sakė, kad savivaldybė yra pasiruošusi tarpininkauti, ieškant tinkamų ministerijai patalpų.

„Taip niekada nėra buvę, kad Kaune vyktų šitiek daug statybų ir apsišnekėjome, apsitarėme su ministru, kad dalį darbo padedant surasti patalpas padarysime mes, Kauno savivaldybė“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Pasak jo, ministerija neturėtų smarkiai išauginti transporto srautų, todėl padidėjęs darbuotojų skaičius problemų nesukels.

„Ministerija nėra didelis transporto srautas. Tiek vaikų darželių, tiek mokyklų, tiek transporto viską mes sprendžiame ir be ministerijos atsikėlimo“, – kalbėjo Kauno meras.

„Vičiūnų grupė“, kurią kontroliuoja V. Matijošaitis, Kaune vietoj buvusio „Respublikos“ viešbučio stato naują 20 tūkst. kv. metrų ploto verslo centrą „Magnum“ – jame, be biurų, įsikurs konferencijų salės, prekybos patalpos, vaikų dienos centras darbuotojų vaikams. Statybas planuojama pabaigti 2019 metų viduryje.

Be to, naują verslo centrą „Business Leaders Center“ buvusiame „Pramprojekto“ pastate Kauno centre stato koncerno SBA įmonė „Urban Inventors“. 14 tūkst. kv. metrų ploto centre balandį buvo rezervuota apie pusė ploto. Jį numatoma atidaryti 2019 metais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

skaitytoja

Minstre, ar pagalvojat apie darbuotojus? Kokią nesamonę dar sugalvosit? Kiek tai kainuos musų pinigėlių. Gaila buvusio ministro Markausko, tas dirbo kitaip.

Argi

neaišku , kad meras nuomos, juk stato Vičiūnų grupė naują pastatą. Va ir bus gražus verslo įtakos politikai tęsinys .

d

Gal traukiniai Vilnius-Kaunas ims važinėti 350 km per val.,kaip Kinijoje? O kolkas didžiausias greitis-120 km,kaip XX amžiaus vidury...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS