Garsioji Bitė atšventė 10-ąjį gimtadienį | Diena.lt

GARSIOJI BITĖ ATŠVENTĖ 10-ĄJĮ GIMTADIENĮ

Kauno ir miesto svečių mylima senbernarė Bitė savaitgalį šventė savo dešimtąjį gimtadienį.

Kauno ir miesto svečių mylima senbernarė Bitė savaitgalį šventė savo dešimtąjį gimtadienį.

Senbernarės, kuri jau seniai tapusi Kauno įžymybe, gerbėjai nutarė pasveikinti Bitę susirinkę prie fontano Laisvės al. Kirpėja Alma prieš tai išgražino Bitę – apkirpo jubiliatės plaukus, sušukavo, ir Bitė tapo šaunia senjore.

Kaišiadorių rajono kepyklėlė "Skruzdėliukas" senbernarei padovanojo keturių kilogramų svorio B formos tortą, pagardintą šokoladu ir medumi. Juo vaišinosi koks šimtas kauniečių, atėjusių su vaikais pasveikinti Bitės, kuri, kukliai tupėdama nuošalyje, stebėjo, kaip sparčiai mažėja jai skirta dovana. Tačiau ir pati garbi keturkojė senjorė paskanavo torto.

Bitės šeimininkas Algimantas Bakas priminė, kad senbernarė jo namuose atsirado atsitiktinai – prieš dešimtmetį jis nupirko ją, mažytę, Kaliningrade ir padovanojo vienai kaunietei, kuri pageidavo būtent tokios veislės šuns. Po pusmečio moteris paliko Bitę pas Algimantą, nes kalytė siaubė moters namus. Turėjo bėdos su augančia Bite ir A.Bakas, tačiau ilgainiui senbernarė tapo miela, paklusni, mylinti vaikus ir gyvūnus.

Senbernarės šeimininkas teigė, kad ji prieš aštuonerius metus išgelbėjo Kazlų Rūdos miškuose vaiką, kuris skendo sovietų armijos paliktame atvirame rezervuare, sklidiname vandens. O apie Bitės meilę gyvūnams paliudyti gali daugybė kauniečių.

"Atsimenu, buvome su Bite Aleksoto turguje. Bitė, kaip įpratusi, laikė dantyse pintinę su mano pirkiniais. Staiga padėjo pintinę ant žemės ir puolė tiesiog po įvažiavusio į turgų automobilio su viščiukų konteineriu ratais. Pasirodo, iš atbula eiga važiavusio automobilio su cypsiančiu konteineriu vienas geltonpūkis iškrito ant žemės. Jį puolė gelbėti Bitė ir pati nusibrozdino. Išgelbėtą viščiuką ji atidavė šeimininkams", – prisiminė A.Bakas.

Bitė su šeimininku, dirbančiu Muzikiniame teatre mechaniku, gyvena vasariniame namelyje prie Zoologijos sodo. Didžiausia dovana Bitei ir jos šeimininkui būtų šiltas būstas žiemą, kurį jis prižiūrėtų, mokėtų mokesčius. Jei kas galėtų pasiūlyti panašią buveinę, prašom skambinti Bitės šeimininkui tel. 8  614 81 965.

GALERIJA

  • Garsioji Bitė atšventė 10-ąjį gimtadienį
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Algimantas Bakas

Sulaukusi 12 metų, Bitė apleido šį pasaulį. Po trejų metų Bitė bronzoje grįžo į Kauną. Jos skulptūra dabar puošia Zananykų turgaus gatvę.

777

Rekomenduoju Lietuvos zmonem susirupinti del savo sveikatos ir psichikos...Baisus duomenys apie Lietuvos zmoniu psichika Lietuvoja.

:-)

Didžiausi sveikinimai BITEI!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS