Į miestą netrukus atkeliaus Trys karaliai | Diena.lt

Į MIESTĄ NETRUKUS ATKELIAUS TRYS KARALIAI

Sausio 6 d., sekmadienį, į Rotušės aikštę keliaus trys išminčiai Kasparas, Merkelis ir Baltazaras.

Nuo S.Daukanto gatvės Laisvės alėja 15.30 val. žygį pradėję karaliai sveikins miestiečius ir kvies juos susirinkti prie auksinės miesto eglės. Angelas su žvaigžde rankoje rodys kelią, svita neš deglus, muš būgnus.

Šiais metais vėl kartu keliaus ir senasis Krivis, jis primins, kad atnešta elnio Devyniaragio saulė jau apsivertė ant kito šono, o diena pailgėjo per gaidžio žingsnį.

16.30 val. Rotušės aikštėje prasidės koncertas „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“. Tris karalius ir jų palydą pasitiks Šeimininkas ir Šeimininkė, kurie miesto bendruomenei paskelbs, kad jau baigiasi kalėdojimo, svečiavimosi ir linksmybių laikas, metas nupuošti Kalėdų eglutę, vėl kibti į darbus. Koncertuos folkloro ansambliai „Žaisa“, „Kupolė“, „Sodailio“. Šventėje taip pat dalyvausiantys folkloro ansambliai „Sodyba“, „Jotija“, „Lankesa“, „Brydė“, „Botagėlis“, „Ratilėlis“ kvies susirinkusiuosius kartu dainuoti ir šokti. Grupė „Ugnies valdovai“ suks ugnies ratus, o koncertą vainikuos nuotaikinga kaimo kapela „Sadūnai“.

Šventę organizuoja Kauno miesto savivaldybė ir Kauno tautinės kultūros centras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

senas Kaunietis

4 komentarui-Ponas(e) visi buvo gerokai pagyvenusio amžiaus,o išvykusių svetur,turi kas antra šeima,Teko ir mums būt išvykusiems dešimtį .Bagotai čia publika gyvena-super bagotai.Ale ir verkia,o svarbiausiai,nieko nemato kas gerai,tik blogai ir blogai visiems.Gyvendami svetur,niekad nematėm tokio maisto gausumo,o pabuvot teko ten visokiose sueigose,net gedulinguose pietuose.

To senam Kaunieciui

Ar ponas neapspangote nuo luztanciu stalu? Ar bent nutuokiate pas ka luzo tie stalai? Ar pasidomejote? visi juk dabar atvyke is uzsieniu su uzsienio valiuta,kas pas gimines kas pas artimuosius tai ir slave visas maximas,o va po savaiteles paziuresime kas ka sluos kai isvaziuos visi dirbantys uzsienyje..va tada nueikite i parduotuve ir apsidairykite ar tikrai taip yra kaip tamstai tik atrodo...

senas Kaunietis

Gera tradicija....ponai užmirškit tą seimą,lietuviai tik verkia,o iš tikro yra viena bagočiausių šalių Europoj,teko pagrot per naujus-susinešė kas ką galėjo-stalai lūžo nuo prabangos-lūžte lužo nuo lab.gero maisto gausos.Neverkit trintukai,vaišių ir pinigų lietus buvo prie russo-dabar dar daugiau,skaityk prie russo,pragrojau kabakuose,vestuvėse,baliukuose-37 metus.Neverkit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS