Ieškomas naujas M.K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius | Diena.lt

IEŠKOMAS NAUJAS M.K. ČIURLIONIO DAILĖS MUZIEJAUS DIREKTORIUS

  • 4

Gruodžio viduryje iš pareigų savo noru pasitraukus Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus vadovei Inai Pukelytei, Kultūros ministerija skelbia naują konkursą šioms pareigoms užimti.

Dokumentus prašoma pateikti per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą iki 2020 m. sausio 20 dienos.

Pasak Kultūros ministerijos atstovų, šiuo metu M. K. Čiurlionio dailės muziejui laikinai vadovauja Daina Kamarauskienė.

I.Pukelytė atsistatydinimo priežasčių savo prašyme nenurodė.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad I. Pukelytė savo sprendimo atsistatydinti iš pareigų nebuvo linkusi komentuoti, tačiau gruodžio 17-ąją, paskutinę darbo dieną, paskelbė įrašą socialiniame tinklalapyje.

„Šiandien paskutinė mano darbo diena Nacionaliniame M.K. Čiurlionio dailės muziejuje. Kai atėjau į jį dirbti, radau vykstančius M.K. Čiurlionio muziejaus lauko tvarkybos darbus, kuriems 2019 metų biudžete nebuvo numatytos lėšos. Dėl to muziejus turėjo virš 192 000 eurų skolos rangovui. Apie tai raštu informavau Kultūros ministeriją, tačiau ministerija pažeidimo nenustatė, bet skyrė tvarkyboms darbams papildomai lėšų 2020 m. biudžete.

Ina Pukelytė

Dar man nepradėjus eiti pareigų, tuometinė muziejaus vadovybė jau buvo priėmusi dirbti muziejininko pareigose buvusį muziejaus direktorių, tai yra žmogų, kuris tiesiogiai buvo atsakingas už muziejuje vykdomus investicinio projekto darbus.

V. Putvinskio g. esantis muziejaus pastatų komplekso investicinis projektas vyksta nuo 2006 m. Pradinė jo sąmata buvo 7,9 mln. eurų, šiuo metu suma siekia 12,6 mln eurų. Projekto sąmata per tą laiką išaugo 4,5 mln. eurų. Net ir gavus papildomų lėšų 2020 metams rangovas ragino prašyti iš Kultūros ministerijos dar daugiau lėšų.

Atėjau į muziejų dirbti darbą, kurį išmanau ir kurį nurodžiau savo muziejaus vizijoje konkurso metu – kelti muziejaus rinkodaros ir komunikacijos lygį, siekiant jį padaryti kuo patrauklesnį lankytojams. M.K. Čiurlionio muziejaus pastatų investicinis projektas jau netrukus baigsis, tačiau numatyta muziejaus M. Žilinsko galerijos rekonstrukcija. Nenoriu žaisti žaidimų, kurie nėra verti mūsų nepriklausomos demokratinės valstybės.

Dėkoju visiems muziejaus darbuotojams, kolegoms už supratimą, palaikymą ir galimybę kurti kartu šiuolaikišką ir visuomenei atvirą muziejų“, – tokį įrašą tuomet paskelbė I. Pukelytė.

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus vadovo pareigas I.Pukelytė užėmė praėjusių metų kovą, laimėjusi ministerijos skelbtą konkursą. BNS buvo skelbę, kad galutinėje atrankoje Kultūros ministerijoje varžėsi su dar dviem kandidatais. Iš viso paraiškas konkurse buvo pateikę penki asmenys.

Prieš pradedant vadovauti muziejui, I.Pukelytė praėjusioje kadencijoje kartu su Visvaldo Matijošaičio visuomeniniu komitetu „Vieningas Kaunas“ buvo išrinkta į Kauno miesto tarybą ir vadovavo Švietimo ir kultūros komitetui. Taip pat I.Pukelytė buvo ir Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto dekanė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaunas

Kada ta bardaka aplinkui susitvarkysite, ar pinigu nepasidalinate? Geda Lietuvai darote su tais apkasais, nebent karui su kaimynais ruosiates, tada suprantu.

kaunietis

Tai Pukelytė išsigando, kad liko dirbti buvęs direktorius ar pamatė, kad nesusidoros su remontu?

Įdomu

O kokia alga?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS