Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“ | Diena.lt

IŠKILMĖS: JAU ŠĮVAKAR PAAIŠKĖS „METŲ KAUNIETĖ 2023“

  • 1

Ketvirtadienio vakarą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre nuskambės naujosios Metų kaunietės vardas ir pavardė. Projekto tikslas – atkreipti dėmesį į daugybės Kauno krašto moterų, merginų šaunumą, iniciatyvumą, pasišventimą, talentus, gerus darbus. Iškilmėse daugiausia dėmesio bus skirta šių metų rinkimų šešioms finalo dalyvėms. Šventę vainikuos įspūdinga teatro atlikėjų programa.

Pristatytos 20 moterų

„Metų kauniete 2023“ pretenduoja tapti Lietuvos šuolių į vandenį ir plaukimo trenerė, „Vaikų linijos“ savanorė Aušra Jurevičienė, Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorė, Kauno klinikų Kardiologijos klinikos kardiologė, Konsultacijų ir diagnostikos skyriaus vadovė Jurgita Plisienė, pirmojo privataus turizmo informacijos centro įkūrėja, aukščiausios kategorijos gidė Regina Navickienė, Lietuvos šokių asociacijos prezidentė, Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos mokytoja, RED šokių studijos įkūrėja ir choreografė Rugilė Dailidaitė.

Nuo sausio buvo pristatyta dvidešimties išskirtinių Kauno moterų, merginų veikla, jų iniciatyvos, asmenybės. Nėra per mažų gerų darbų, nėra per menkų kitus žmones įkvepiančių poelgių, kasdienių kitiems augti padedančių pastangų.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šiųmečiai rinkimai – jau dvylikti. Metų kaunietę lemia kauniečių ir kitų žmonių, palaikančių kandidates, balsai, atiduoti balsuojant internetu, trumposiomis žinutėmis ar užpildžius specialius kuponus, spausdintus šiuos rinkimus organizuojančiame dienraštyje „Kauno diena“.

Šventė visoms dalyvėms

Metų kaunietės paskelbimo renginys – šventė projekto dalyvėms ir visiems kauniečiams, miesto svečiams. Muzikinėje programoje – dainos iš operečių, pasaulinio garso miuziklų ir kino filmų, orkestrinės ir choreografinės miniatiūros, teatro artistai ir kviestiniai svečiai: Marija Autiunova, Egidijus Bavikinas, Gabrielė Bielskytė, Ingrida Kažemėkaitė, Karina Krysko, Jeronimas Milius ir kiti.

Anot renginio režisierės Viktorijos Streičos, prie muzikinės programos pradedama dirbti dar metų pradžioje.

Viktorija Streiča (T. Biliūno/BNS nuotr.)

„Bendradarbiaujant su „Kauno diena“ jaučiamas ypatingas lengvumas. Kasmet laukiame šios šventės, nes suprantame vieni kitus, mokame sutarti ir bendrai dirbti“, – sakė ne pirmus metus projekto iškilmių vakarą režisuojanti V. Streiča.

Didžiuojasi kiekviena

Kūrėja pastebi: moteris, kad būtų išgirsta, turi garsiau kalbėti. „Visgi savo patirtimi esu įsitikinusi, kad moterys vienu metu sugeba padaryti kur kas daug daugiau nei vyrai, nes jų smegenys veikia kitaip. Tai, beje, yra moksliškai įrodyta. Mūsų galia – gebėjimas daug ką aprėpti ir į visa tai įdėti daug šilto jausmo“, – teigė V. Streiča, pridūrusi, kad kiekviena sutikta projekto dalyvė ją dar labiau įkvepia, o herojų darbai motyvuoja eiti pirmyn.

„Smagu, kad yra žmonių, kurie stebi iš šono, siūlo kandidates, o mes galime pažinti jas ir jų tyliai daromus gerus darbus. Jei atvirai, kasmet mano skruostais teka ašaros. Širdy – didelis pasididžiavimas kiekviena jų“, – visam finaliniam šešetui sėkmės linkėjo V. Streiča.

Tradicijas puoselėjančiame renginyje, pasak režisierės, šiemet bus šiek tiek naujų vėjų ir dar daugiau moteriškos energijos. Ilgametį „Metų kaunietės“ vedėją Vytautą Rumšą jaunesnįjį keičia duetas, todėl kovo 7-osios vakarą susirinkusieji teatro scenoje išvys Tomą Grigaitį ir Kristiną Rimienę.

„Renginį, kuriame nominuojamos moterys, visada vedė vyras, o dabar bus atstovaujama ir moteriška pusė“, – V. Streiča neabejojo, kad renginio, bet ne scenos naujokai puikiai susidoros su jiems patikėta užduotimi.

Visos finalo dalyvės bus apdovanotos stiklo menininko sukurtomis „Metų kaunietės“ statulėlėmis, floristės K. Rimienės sukurtomis puokštėmis, rėmėjų įsteigtais prizais.

Jei atvirai, kasmet mano skruostais teka ašaros. Širdy – didelis pasididžiavimas kiekviena jų.

Plačiau apie „Metų kaunietė 2023“ finalininkes

A. Jurevičienė – Lietuvos šuolių į vandenį ir plaukimo trenerė, dirbanti Kauno plaukimo mokykloje ir Kauno lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Plaukti moko ir autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus. Laisvalaikiu jau dešimt metų savanoriauja psichologinę pagalbą vaikams ir paaugliams teikiančioje „Vaikų linijoje“.

D. Bukeikaitė – vienos didžiausių nacionalinių nevyriausybinių organizacijų Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė, kartu su komanda teikianti kasdienę pagalbą vienišiems senjorams, vaikams, šeimoms, kitiems sunkumų patiriantiems žmonėms, aktyviai prisidėjo ieškant sprendimų per pandemiją, migrantų krizės metu, bendradarbiauja teikiant pagalbą nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

I. V. Stančiauskienė – ilgametė Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė, su kolektyvu įgyvendinanti daugybę veiklų. Vadovaujasi šūkiu „Biblioteka – ne vien knygos“, diegia įvairias skaitymo malonumą priartinančias naujoves, pvz., knygomatus.

J. Plisienė – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorė, Kauno klinikų Kardiologijos klinikos kardiologė, Konsultacijų ir diagnostikos skyriaus vadovė, daug dėmesio skiria švietimui, širdies ir kraujotakos sistemos ligų prevencijai, taip pačiu efektyviausiu būdu gelbėdama pacientų gyvybes ir gerindama jų gyvenimo kokybę.

R. Navickienė – pirmojo privataus turizmo informacijos centro įkūrėja, aukščiausios kategorijos gidė, turizmo Kaune ir Lietuvoje puoselėtoja, rengia kitus gidus, turizmo specialistus, dirba mokslinį darbą. Vien pernai suorganizavo apie 30 nemokamų ekskursijų po Kauną.

R. Dailidaitė – Lietuvos šokių asociacijos prezidentė, Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos mokytoja, RED šokių studijos įkūrėja ir choreografė, užauginusi ne vieną šokėjų, garsinančių Kauno ir Lietuvos vardą visame pasaulyje, kartą. Jos iniciatyva Lietuvos šokėjai ir studijos susibūrė į Lietuvos šokių asociaciją ir surengė pirmuosius hiphopo šokėjų apdovanojimus.

Dėkojame

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja:

projekto mecenatui „Fi Clinica“;

pagrindiniams rėmėjams „Kauno tiltai“, „Bosca be alkoholio“, „Vikonda grupė“;

rėmėjams „Jukata“, „Kauno grūdai“, „Heiga Group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „Mano būstas“, „Ribas Jewellery“, „Mega“;

partneriams „Etapas Group“, „Centro kredito unija“, SDG, „Stiklita“, „Ilgiausi limuzinai“.

GALERIJA

  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
  • Iškilmės: jau šįvakar paaiškės „Metų kaunietė 2023“
Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Bent vienas straipsnis suteikia teigiamas emocijas,nes daugiau kažkokia kriminalinė Kauno diena,suspardė,užmušė, pavogė,bankrutavo,paskendo,išprievartavo....Tfu,visai dienai nuotaiką sugadina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS