Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti | Diena.lt

IŠPOPULIARĖJĘS BAGAŽINIŲ TURGUS NEBESUTALPINO VISŲ NORINČIŲJŲ DALYVAUTI

  • 8

Prieš aštuonerius metus Kaune pradėtas rengti Bagažinių turgus Lietuvoje tuo metu buvo visiška naujovė.

Tačiau lietuviai gana greitai perprato šią idėją ir Vakaruose populiarus renginys smarkiai išpopuliarėjo ir mūsų šalyje. Pradžioje sulaukdavęs vos 20–30 dalyvių, turgus dar tais pačiais metais sulaukė 100 automobilių, o šiuo metu jų skaičius dažnai siekia ir 500.

„Iš pradžių reikėjo žmonėms daug aiškinti, koks tai turgus, kokios jo taisyklės, kodėl verta čia atvykti. Kita vertus, buvo ir nemažai tokių, kurie pasisvečiavę ar pagyvenę užsienyje jau gerai žinojo, kas tai yra, ir džiaugėsi galimybe apsilankyti tokiame turguje Lietuvoje. Tikrai džiugu, kad pavyko išpuoselėti šią idėją mūsų šalyje ir dabar žmonės turi progą ne tik išsivalyti savo namus nuo nereikalingų daiktų, bet ir suteikti galimybę kitiems tuos daiktus įsigyti – dažnai už labai gerą kainą. Tokiu būdu tausojama ir aplinka, nes mažiau daiktų išmetama, jie toliau tarnauja žmonėms. Nereikia pirkti naujų, kuriuos gaminant irgi dažniausiai kenčia mūsų aplinka“, – apie Bagažinių turgaus idėją pasakojo vienas iš jo iniciatorių Jonas Plenta.

Pagrindiniai dalykai, labiausiai viliojantys žmones dalyvauti prekybos miestelyje „Urmas“ vykstančiame Bagažinių turguje – ne tik prekyba ar galimybė geram daiktui suteikti naują gyvenimą. Tai ir proga pabendrauti, susirasti naujų draugų, praplėsti akiratį, smagiai praleisti laiką. Čia atvyksta ir nemažai tėvų su vaikais, kurie patys parduoda savo daiktus ar žaislus ir taip ugdo savo atžalų suvokimą apie pinigų vertę.

„Laikui bėgant žmonės labai pamėgo Bagažinių turgų ir gana greitai jis sulaukdavo apie 300 prekiautojų ir tūkstančių pirkėjų. O pastaruoju metu dalyvių skaičius ėmė siekti ir apie 500, turgus nebetilpdavo jam skirtoje aikštelėje arčiau Pramonės prospekto ir netoli verslo centro „1000“. Prekyba imdavo plėstis į visus bent kiek laisvesnius kampelius, taip pat užimdavo ir restoranų lankytojams skirtą aikštelę. Turėjome ieškoti išeities. Todėl nuo spalio 6 d. Bagažinių turgus iškeliamas į kitoje prekybos miestelio pusėje esančią naujai išasfaltuotą ir sutvarkytą aikštelę prie Elektrėnų gatvės“, – sakė J.Plenta.

Perkeltas į naują, erdvesnę, net 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, į kurią galima patogiai įvažiuoti tiesiai iš Elektrėnų gatvės, turgus turės ir dar daugiau privalumų. Jis vyks dvi dienas per savaitę ir bus visiškai nemokamas.

„Kai paskelbėme apie perkėlimą į naująją vietą, sulaukėme dar didesnės susidomėjimo bangos. Nors turgus kaskart sulaukia tūkstančių lankytojų, dabar daug žmonių ketina atvažiuoti pirmą kartą. Todėl atrodo, kad nei pardavėjų, nei pirkėjų naujoje vietoje tikrai netrūks“, – pasakojo pašnekovas.

Ką gero rasite Bagažinių turguje? Čia galima įsigyti pačių įvairiausių naudotų, bet dar gerų ir tinkamų daiktų. Bene populiariausi – avalynė, drabužiai, ypač vaikiški. Daug knygų, buitinės technikos, interjero detalių, indų, darbo įrankių ir kitokių namų apyvokos daiktų, kurie ne vienus metus dulkėjo sandėliukuose ir be reikalo užėmė vietą. Taip pat su savo darbais čia laukiami menininkai, rankdarbių gamintojai.

Bagažinių turgus nuo spalio 6 d. vyks prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, Elektrėnų g. 1F, Kaune. Turgus dabar rengiamas du kartus per savaitę – šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 8 val. ryto.

Atmintinė prekiautojams

Ar reikia registruotis norint atvykti prekiauti?

Registracijos nėra, tiesiog atvykite, pasistatykite automobilį ar kitą transporto priemonę prie paskutinio automobilio – ir galite prekiauti.

Kelintą valandą reikėtų atvykti?

Bagažinių turgaus pradžia – 8 val. Rekomenduojame atvykti šiek tiek anksčiau, bent jau 7–8 val. Yra ir tokių, kurie atvyksta dar anksčiau, nuo 4–5 val. Turgus vyksta šeštadieniais ir sekmadieniais.

Kokiais daiktais galima prekiauti?

Prekiauti galite asmeniniais naudotais, nenaujais daiktais, rankdarbiais.

Kurioje vietoje ir kada vyksta Bagažinių turgus?

Turgus vyksta Elektrėnų 1F, Kaune.

Kiek kainuoja vieta Bagažinių turguje?

Bagažinių turgus yra nemokamas.

GALERIJA

  • Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti
  • Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti
  • Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti
  • Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti
  • Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti
  • Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

na

faina kokie gražūs mažylių rūbai kiek jie nešioja tuoj išauga, šaunuolės jaunos mamytės sudėlioja ir parduoda, pirkau šliaužtus kepuryčių kombinezoną labai patenkinta. Šaunu, kad organizuojami tokie turgeliai vieni pastorėjo, kiti sublogo nėra kur daiktų dėti atiduoda labai pigiai. Sėkmės ir prekiaujantiems ir perkantiems tikrai verta apsilankyti.

Zigis

Superinis turgelis. Beveik visada randu ką nors gero. Paskutinį kartą nusipirkau Vyčio herbą bronzinį. Reikėjo tik papoliruot, dabar atrodo nerealiai. 8 eur!

Oi ne

Neperku ten nieko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS