Jaunasis čempionas nesikrato atsakomybės | Diena.lt

JAUNASIS ČEMPIONAS NESIKRATO ATSAKOMYBĖS

18-mečio boksininko Laimono Raibikio laukia neeilinė misija – jis pirmasis iš Lietuvos kovotojų žengs į ringą Kaune vyksiančiame turnyre "Dream Boxing & KOK World Series 2018".

Susikaus su lenku

Rugsėjo 21-ąją pirmą kartą "Žalgirio" arenoje jėgas išmėgins ir profesionalūs boksininkai, ir bušido meistrai. Numatyta surengti vienuolika dvikovų.

Kauno sporto mokyklos "Gaja" ir klubo "Daugirdas Gym" atstovo, Lietuvos sporto universiteto (LSU) pirmakursio L.Raibikio (svorio kategorija iki 64 kg) varžovas bus lenkas Martinas Kacprowiczius.

20-metis M.Kacprowiczius – 2017-ųjų Lenkijos bokso čempionato bronzos medalio laimėtojas. Ringe kovėsi iš viso 68 kartus, laimėjo 50 susitikimų.

"Su šiuo varžovu Laimonas susitiks pirmą kartą. Stengsimės pasiruošti dvikovai taip, kad nenuviltume savo sirgalių", – teigė L.Raibikio treneris Marius Narkevičius.

L.Raibikis – 2013 m. Lietuvos jaunučių, 2014 m. bei 2015 m. – jaunių ir 2016-ųjų bei 2017-ųjų jaunimo bokso čempionas, tarptautinių turnyrų mūsų šalyje ir užsienyje (Lenkijoje, Rusijoje, Čekijoje, Latvijoje) laimėtojas bei prizininkas.

2015-aisiais Laimonas dalyvavo pasaulio jaunių čempionate, o 2016-aisiais buvo pripažintas geriausiu tarptautinio Viliaus Buikos turnyro boksininku.

Žavisi technišku boksu

– Turnyre, kai į tą patį ringą žengs ir boksininkai, ir bušido kovotojai, dalyvausiu pirmą kartą, – sakė L.Raibikis. – Manau, kad atmosfera "Žalgirio" arenoje bus panaši į tą, kuri man labai patiko per pasaulio jaunių čempionatą Sankt Peterburge: atkaklios dvikovos, daug azartiškų žiūrovų.

– Laimonai, kodėl pasirinkai būtent kovos sporto šaką, o ne kurią nors kitą?

Nepasiruošei kovai, nesusitvarkei su emocijomis, pralaimėjai – priežasčių ieškok ne kažkur aplink, o savyje.

– Būdamas vienuolikos metų pirmiausia susidomėjau dziudo, bet netrukus viskas pasikeitė, kai brolis Edvinas atsivedė mane į bokso salę pas trenerį M.Narkevičių. Komandinės sporto šakos manęs netraukia, nes, jeigu kas nors lemtingai suklysta – kenčia visi, bet juk visada yra konkrečių priežasčių. Boksas – visai kas kita: nepasiruošei kovai, neįvertinai varžovo, nesusitvarkei su emocijomis ar įtampa, pralaimėjai – atsakymų ieškok ne kažkur aplink, o savyje.

– Ar esi patekęs į tokias situacijas?

– Taip ir ne sykį. Nė karto nesikračiau atsakomybės, taip bus ir ateityje.

– Koks kovos stilius tau patinka?

– Žaviuosi technišku boksu – tokiu, kokį profesionalų ringe demonstruoja ukrainietis Vasilijus Lomačenka (dukart olimpinis ir pasaulio bei 2008-ųjų Europos čempionas, nuo 2013-ųjų – boksininkas profesionalas, pasaulio čempionas pagal WBO ir WBA versijas – aut. past.).

– Ar kaupi varžybų, kuriose dalyvavai, statistiką?

– Ji tik apytikslė. Per metus susidaro maždaug 10–15 dvikovų, anksčiau būdavo daugiau. Ringe jau susitikau su maždaug šimtu varžovų, iškovojau beveik aštuoniasdešimt pergalių.

– Kurias dvikovas labiausiai įsiminei?

– Lietuvos jaunimo bokso čempionato finalus, taip pat 2017-ųjų tarptautinį brolių Vladimiro ir Vitalijaus Klyčko turnyrą Ukrainoje, kur boksavausi su turku Tugrulhanu Erdemiru – jis tuo metu buvo pasaulio jaunimo čempionas, vėliau tapo ir Europos čempionu. Tąkart jam pralaimėjau, bet kovėmės visus raundus – nusileidau taškais.

Belsis į rinktinę

L.Raibikis planuoja šiemet debiutuoti Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionate.

"Laimonui studijos LSU turėtų būti dvigubai naudingos – kaip būsimajam sporto specialistui ir kaip boksininkui. Jis kartu su kitais kandidatais į nacionalinę komandą turės galimybių pasitreniruoti pas LSU dirbantį Lietuvos bokso rinktinės vyriausiąjį trenerį Vidą Bružą, o tai – daug žadanti perspektyva, – kalbėjo M.Narkevičius. – Laimonas – darbštus, kruopštus, punktualus vaikinas, tolesnė sportinė karjera – jo paties rankose."

GALERIJA

  • Jaunasis čempionas nesikrato atsakomybės
  • Jaunasis čempionas nesikrato atsakomybės
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nokautas

Kaunas bokso sostine bet LSU ir Daugirdo bokso klubas neturi tinkamos bokso sales bei bokso rigo kuriame boksininkai galetu tinkamai pasirengti turnyrui ir 2020 Tokyo olimpinems zaidynems Japonijoje todel emigruoja...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS