Kaip atrodys grandiozinis miesto objektas „Mokslo sala“? | Diena.lt

KAIP ATRODYS GRANDIOZINIS MIESTO OBJEKTAS „MOKSLO SALA“?

  • 26

Kauniečiai ir miesto naujienomis besidomintys gyventojai jau gali paganyti akis po neseniai paviešintas nacionalinio mokslo ir inovacijų centro „Mokslo sala“ vizualizacijas. Šis objektas iškils Nemuno saloje.

Šio centro projektą kurti patikėta australų ir ispanų architektams kartu su partneriais Lietuvoje.

Projektiniai sprendiniai visiems prieinami Kauno miesto savivaldybės interneto svetainėje.

Portalas kauno.diena.lt jau skelbė, kad „Mokslo sala“ bus įkurdinta Nemuno saloje atsirasiančiame A++ energinės klasės vieno aukšto apie 10,200 tūkst. kv. m ploto pastate, kurio aukščiausia dalis sieks 17,18 m.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad pastate projektuojamos ekspozicijų erdvės interaktyviems eksponatams, planetariumas, konferencijų salės. Čia taip pat įsikurs kavinė lankytojams, bus įrengtos atskiros erdvės muziejaus administracijai bei dirbtuvės eksponatų parengimui.

Pagrindinės interaktyvaus mokslo ir technologijų centro ekspozicijų erdvės, kurioje  lankytojai bus supažindinami su mokslo ir technologijų naujovėmis, plotas – apie 3 tūkst. kv. m.

Ekspozicijų projektai bus kuriami bendradarbiaujant su Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos mokslų akademija. Tikimasi, kad centras kasmet sulauks apie 300 tūkst. lankytojų.

„Mokslo salos“ pastato projekto autoriai – Ispanijos ir Australijos architektų studijos „Smar Architecture Studio“ architektai F. Jerezas, B. Perezas De Juanas. 

„Ant stogo bus įrengtos žiediškai išdėstytos pakopos, kurios kartu bus ir vietos prisėsti. Mūsų siekis, kad muziejus įsilietų į landšaftą, o parkas susijungtų su pastatu. Jau dabar esanti aplinka Inovacijų centrui sukuria formą, kuris bus uždengtas nuožulniu ir atsispindinčiu viršutiniu disku, tai taps žymiu miesto objektu“, – pasakojo Dr. F. Jerezas.

Projektuotojai Lietuvoje – Architektų biuro G. Natkevičius ir partneriai architektai G. Natkevičius, D. Kalmatavičius, projekto vadovas – Tomas Jūras.

Planuojama, kad centro statybos atsieis 23-25 mln. eurų. Dalį šios sumos tikimasi gauti iš Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, iš ES fondų. Likusius pinigus pasiryžusi skirti Kauno miesto savivaldybė, pasitelkdama partnerius.

„Vertiname „Mokslo salos“ projektą kaip nacionalinės svarbos objektą, kurį  privalome turėti Lietuvoje. Bendraujame su Kauno miesto savivaldybe ir nuosekliai dirbame šiuo klausimu. Tai unikalus projektas, kurio reikšme ir sėkme neabejojame“, – yra sakęs Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Tikimasi, kad centras duris atvers iki 2022-ųjų, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.

Viešas susirinkimas ir projekto pristatymas visuomenei vyks gruodžio 17 d. 17 val. Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje.

Kauno Nemuno saloje planuojamos ir dar vienerios įkurtuvės.  Greta „Žalgirio“ arenos turėtų iškilti daugiafunkcis sporto centras. Planuose – ir atnaujinti pėsčiųjų, dviračių takai, lauko sporto, vaikų žaidimų bei šunų dresūros aikštelės, riedlenčių rampa, apžvalgos takas, 200 vietų amfiteatras su scena ir kavinės terasa.

Taip pat planuojami statyti du nauji tiltai. Vienas jų iš salos per Nemuną ves į Naujamiestyje esantį Karaliaus Mindaugo prospektą, kitas – į Aleksotą. 

GALERIJA

  • Kaip atrodys grandiozinis miesto objektas „Mokslo sala“?
  • Kaip atrodys grandiozinis miesto objektas „Mokslo sala“?
  • Kaip atrodys grandiozinis miesto objektas „Mokslo sala“?
  • Kaip atrodys grandiozinis miesto objektas „Mokslo sala“?
  • Kaip atrodys grandiozinis miesto objektas „Mokslo sala“?
Vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Vilnietis

Statykit aha viską vienoj vietoj - greit dusit kamščiuose po pusvalandį - apie transportą tai nieks negalvoja. Galėsit samdyt šimašių kad linijas jumi perpaišinėtų kas savaitę. Kurie gaus pinigus, paskiau pageidauja ramiai gyventi tyliame mistelyje italijoje, ar ne?

Palikite

Salą ramybėje. Kiek galima ją kankinti? Yra kitoje pusėje Aleksote apkeista teritorija, kurią ir urbanizuokite. Ten kur nėra gamtos, medžių, ten nėra ir gyvenimo. P.s koks mokslas ir jo muziejus. Tam yra universitetų erdvės.

kaunietis

Atsimenate kokios šnekos buvo statant areną? Kad joje nebus tiek renginių , kad ji bus pustuštė, kad "bjaurus ančiukas"...NA IR...Niekas nepasitvirtino, ir užimta, ir LABAI DAUG [ daugiau nei manė ] renginių, ir didžiuma jų anšlaginiai....Taip kad pesimistai [ ir viskuo nepatenkinti ] geriau lyskit į krūmus, užraukit sėdamąsias ir užsičiaupkite - negadinkite oro...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS