Kaip Kaune per Velykas dirbs parduotuvės? | Diena.lt

KAIP KAUNE PER VELYKAS DIRBS PARDUOTUVĖS?

Per Velykas keičiasi kai kurių prekybos ir pramogų centrų darbo laikas, todėl norintys tinkamai pasiruošti šventėms, turėtų iš anksto suplanuoti savo laiką.

Dirbs abi dienas

Šventinį Velykų savaitgalį kai kurios Kaune veikiančios parduotuvės lankytojus priims abi nedarbo dienas - sekmadienį, balandžio 16-ąją, ir pirmadienį, balandžio 17-ąją. Tačiau kai kurių prekybos centrų darbo laikas šiek tiek keičiasi.

Skelbiama, kad „Rimi“ parduotuvių darbo laikas keisis tik Velykų dieną. Tie prekybos centrai, kurie įprastai dirba iki 23 val., sekmadienį dirbs valanda trumpiau. „Iki“ prekybos centrų atstovai nusprendė darbo laiko šventinėmis dienomis visai nekeisti.

„Iki“ prekybos tinklo parduotuvių darbo laiką nustatome atsižvelgdami į mūsų pirkėjų apsipirkimo poreikius. Matome, jog mūsų pirkėjams svarbu turėti galimybę apsipirkti ir švenčių dienomis, todėl per šias Velykas prekybos tinklo parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku“, – informavo viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Vos praėjusiais metais į Lietuvą atėjusio Vokietijos tinklo „Lidl“ prekybos centrai taip pat dirbs abi dienas, tačiau keliomis valandomis trumpiau. Velykų dieną Kaune „Lidl“ duris atvers 10 val., o užsidarys – 18 val. Antrąja Velykų dieną šie prekybos centrai dirbs nuo 8 iki 20 val. Panašiu darbo grafiku dirbs ir prekybos centrai „Šilas“.

„Maxima“ pranešime skelbiama, kad Velykų dieną dauguma prekybos centrų dirbs nuo 10 iki 19 arba 20 valandos. Tačiau kai kurios parduotuvės sekmadienį nedirbs. Kaune per Velykas nedirbs tik dvi „Maxima“ parduotuvės, esančios Kęstučio g. 55 ir Vytauto pr. 32. Tačiau antrąją Velykų dieną šios parduotuvės vėl dirbs. Detalesnį šio prekybos centro parduotuvių sąrašą ir darbo laikus galima rasti „Maxima“ internetiniame puslapyje.

A. Ufarto / BFL nuotr.

Dirbs tik vieną dieną

Prekybos centro „Norfa“ atstovai informuoja, jog sekmadienį šio tinklo parduotuvės iš viso nedirbs. Apsilankyti šiuose prekybos centruose bus galima tik pirmadienį. Balandžio 17-ąją „Norfa“ dirbs įprastu darbo laiku.

„Nusprendėme, kad tikrai nedirbsime šv. Velykų sekmadienį, taip pat svarstome galimybę nedirbti ir pirmąją ateinančių šv. Kalėdų ir Naujųjų metų dieną. Kviečiu prie mūsų iniciatyvos prisijungti ir kitus prekybininkus. Manyčiau, kad yra datų, kurios apskritai turėtų būti „neprekybinės“, - sakė „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Kada pramogauti?

Šventinėmis dienomis kauniečiai ne visur galės papramogauti. PPC „Molas“ valdytoja Indrė Januševičiūtė informavo, kad per Velykas dirbs tik „Maxima“. Į šį prekybos centrą lankytojai galės patekti nuo 10 iki 20 val. Sekmadienį kitos parduotuvės ir kavinės nedirbs. Jos darbus pradės tik pirmadienį, nuo 10 val.

Kauno „Akropolyje“ dalis restoranų balandžio 16-ąją dirbs nuo 12 iki 22 val., tačiau atkreipiamas dėmesys, kad kai kurios kavinės šią dieną nedirbs. Visas kavinių darbo laikas šventinėmis dienomis skelbiamas šio prekybos ir pramogų centro puslapyje.

Vis dėlto, norintys pramogų, net ir per Velykas galės „Akropolyje“ jų atrasti. Skelbiama, kad sekmadienį kinas, ledas ir boulingas veiks nuo 12 val., o pirmadienį – nuo 10 val. Šią dieną pačiuožinėti ant ledo bus galima nuo pat ryto - 8 val.

PLC „Mega“ taip pat trumpina darbo laiką. Abi Velykų dienas čia veikianti „Rimi“ dirbs nuo 9 iki 22 val. Sekmadienį iš viso nedirbs įvairios parduotuvės ir „Senukai“. Restoranai veiks nuo 13 iki 22 val. Pirmadienį šiame prekybos ir laisvalaikio centre pramogomis bus galima pasimėgauti ilgiau. Čia veikiantys restoranai išalkusiųjų lauks nuo 10 val. Tuo pat metu pradės dirbti ir drabužių parduotuvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

jo jo

kam isvis tos parduotuves per sventes dirba???? sventes yra sventes......na va kaip placiam pasauly dirba tik benzino kolonelese esancios parduotuves.......ir niekas badu nemirsta......o suplanuoja kitaip praleisti laika nei eiti y parduotuves ar dirbti jose iki 22 val......kokia cia vergija gali buti.....uztenka

NA NA

"Rimi" prekybos tinklas ,negailestingas Lietuvos žmonėms,______ užsikėlę kainas ,patiria nuostolių ,bet vis tiek bando atsilošti ,mažindami dirbantiems valandas ,retindami darbuotojų skaičių ,užkraudami dar likusiems didžiulius krūvius ,jie ir per šventes nors žmonių lankomumas ir taip nedidelis dirbs: europos prospekte ir juozapavičiaus prospekte , net iki 22 val,nes taip nutarė kvailoka direktorė ,kuri vadovauja tuose centruose ,kuri nors ir buvusi kasininkė neapskaičiavo ,kad, elektra ir darbuotojų atlyginimai neatsipirks ,,,,,sėkmės švedu prekybos centrui " Rimi"nekurti vergijų LIetuvoje ,,,

Tai jau tikrai

Jei matote, kad "mūsų pirkėjams svarbu turėti galimybę apsipirkti ir švenčių dienomis", tai kodėl nematote, kad jūsų darbuotojams būtų sveika pailsėti bent per šventes, kai pirkėjų ne tiek ir daug? Anais laikais parduotuvės, išskyrus budinčias, dirbdavo iki septintos ar tik iki šeštos, šeštadieniais (ne visos) iki antros arba trumpiau, sekmadieniais nedirbdavo visai, ir nieko, badu dėl to neišdvėsėm. Jei prekybcentrių savininkai už darbą švenčių dienomis turėtų mokėti dvigubai, kažin ar ilgam jų entuziazmo užtektų? Iš mūsų šeimos niekas sekmadieniais, juoba per šventes po parduotuves nesivalkioja, ir negriebė velnias.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS