Kasmet pakaunėje plaukti išmokoma beveik po tūkstantį pradinukų | Diena.lt

KASMET PAKAUNĖJE PLAUKTI IŠMOKOMA BEVEIK PO TŪKSTANTĮ PRADINUKŲ

Kauno rajono sporto mokyklos baseine Mastaičiuose vaikus moko plaukti penki patyrę Kauno rajono sporto mokyklos treneriai.

„Kauno rajono bendrojo ugdymo įstaigų antrų klasių mokinių mokymo plaukti programos, vykdomos ketvirtus metus, tikslas – kuo daugiau vaikų išmokyti plaukti ir saugiai elgtis vandenyje bei prie vandens“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyrius vedėjo pavaduotojas sportui Arūnas Talalas.

Vienas plaukimo mokytojų, dirbančių su pradinukais, Haroldas Starkus pasakojo, kad kiekvieną dieną vyksta 3-4 pamokos antrokams iš įvairių Kauno rajono ugdymo įstaigų. Per mokslo metus kiekvienas vaikas dalyvauja 18-koje praktinių pamokų.

„Vieni vaikai iki mokslo metų pabaigos įgauna drąsos, kiti – jau gerai plaukia. Dauguma susipažįsta su plaukimo pagrindais, išmoksta saugiai, taisyklingai kvėpuoti, nardyti“, – sakė treneris H. Starkus. Jo teigimu, vaikus neretai būna sunku sudominti, – pamokos vyksta žaidimų forma. Mokinukams ypač patinka skęstančiųjų gelbėjimo ir gaivinimo pamokos.

Savivaldybė praneša šiais metais vaikų mokymo plaukti programai skyrusi 35 tūkst. eurų. Dalį programos (114 mokinių) išlaidų finansuoja Lietuvos plaukimo federacija. Mokymo plaukti programoje dalyvauja 877 iš 927 šiais mokslo metais Kauno rajono bendrojo ugdymo įstaigose besimokančių antrokų.

„Labai reikėtų programos ir trečiokams. Taip būtų užtvirtinti mokinių gebėjimai, be to, jie turėtų galimybę išmokti plaukti, ko nepadarė antroje klasėje“, – sakė treneris H. Stankus.

Mokoma plaukti ne tik Mastaičiuose, bendradarbiaujama ir su kitais baseinais –„Girstučio“ (plaukti mokosi 60 mokinių), Kauno plaukimo mokykla (117 mokinių), Kėdainių sporto mokyklos baseinu (43 mokiniai). Gausiausiai programoje dalyvauja Garliavos Jonučių progimnazija (mokosi plaukti 174 mokiniai), Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla (89 mokiniai), Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų mokykla-darželis (89 mokiniai) ir Ringaudų pradinė mokykla (58 mokiniai).

Visos Kauno rajono bendrojo lavinimo mokyklos turi mokyklinius autobusus, jais vaikai pavežami iki baseino.

Pagal Lietuvos plaukimo federacijos rekomendacijas visiems programos dalyviams, pabaigusiems 18 pamokų mokymus, bus atliekamas pasiekimų vertinimo testas. Kiekvienas, baigęs programą, gaus pažymėjimą, patvirtinantį, kad įgijo pradinius mokėjimo plaukti ir saugiai elgtis vandenyje įgūdžius.

Pavasarį Kauno rajono sporto mokyklos baseine Mastaičiuose vyks šios mokymo plaukti programos uždarymo šventė, kurios metu vaikai pademonstruos savo įgūdžius.

Kauno rajono savivaldybė minimą programą planuoja vykdyti ir ateinančiais mokslo metais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lina

Lukaa..šiaip Mastaičių baseinas pirmad, trečiad ir penktad dirba nuo7 val ryto...nevaziuokit i miesta gryžkit atgal ;)

Lukaa

Labai gaila kad neliko vietos suaugusiems. Visi Kauno miesto baseinai pradeda darbą 7 val, ir visi mėgėjai ir "stuburininkai" gali iki vaikų paplaukioti. Gi Mastaičiai kai perėjo iš Kauno kolegijos išstūmė suaugusius iš rytinio pasiplaukiojimo. Gyvenu šalia , o į baseiną važinėju kitur... žiauriai bjauru, jau geriau būtų likęs Kolegijai.

zelemunčikas

O,kam tie treneriai,neturit kur pinigų dėt?Surinkit į krūvą visus pakaunės pradinukus,sumeskit į tą baseiną,kurie išplauks,tie bus jau išmokę plaukti.Galbūt ir čempionai,kaip Meilutytė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS