Kaune bus bendras viešojo transporto bilietas | Diena.lt

KAUNE BUS BENDRAS VIEŠOJO TRANSPORTO BILIETAS

Kauno valdžia palaimino bendrą autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi bilietą. Naujoji viešojo transporto bilietų sistema įsigalios dar šiais metais.

Nuo gruodžio pirmosios Kaune pradės veikti naujovė – elektroniniu bilietu keleiviai galės važiuoti visomis viešojo transporto priemonėmis. Šiuo metu bendras viešojo transporto bilietas galioja tik troleibusuose ir autobusuose, o nuo metų galo pažymėjus elektroninį bilietą bus galima važiuoti ir maršrutiniais taksi.

„Visos įprastos bilietų rūšys išlieka, atsiranda papildomos galimybės. Įvedus elektroninį bilietą maršrutiniuose taksi, keleiviai galės persėsti į kitą maršrutinį taksi, autobusus ar troleibusus, arba atvirkščiai. Toks bilietas kainuos 1 eurą“, – komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Specialistas pažymėjo, kad bus ir terminuotas maršrutinių taksi elektroninis bilietas, kuris leis važiuoti visą mėnesį. Nesikeis ir apmokėjimo už bilietus tvarka. P. Keras pažymėjo, kad gyventojai, kurie įpratę naudotis dabartine viešojo transporto bilietų sistema, galės ir toliau ja naudotis, tiesiog atsiranda papildomos galimybės daug įvairiu viešuoju transportu keliaujantiems žmonėms.

„Ypatingai tai bus patogu tiems gyventojams, kurie gyvena miesto pakraštyje, kur maršrutų pasirinkimas nėra didelis ir tenka rinktis arba autobusą, arba maršrutinį taksi ir be persėdimo nėra galimybės suplanuoti savo kelionę. Tad gyventojai galės jungdami maršrutus planuoti savo kelionę“, – pažymėjo P. Keras.

Valdininkai įsitikinę, kad naujovė paskatins daugiau keleivių naudotis Kauno viešojo transporto sistema. Žmonės, įsigiję naująjį elektroninį bilietą, galės per 30 minučių nuo kelionės pradžios persėsti į bet kurį kitą viešąjį transportą ir papildomai už kelionę nemokėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

nesupratau

tai dabar ir autobusas kainuos 1 Eur

nesupratau

tai dabar ir autobusas kainuos 1 Eur

nesupratau

tai dabar ir autobusas kainuos 1 Eur
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS