Kaune – Nacionalinių architektūros apdovanojimų ceremonija | Diena.lt

KAUNE – NACIONALINIŲ ARCHITEKTŪROS APDOVANOJIMŲ CEREMONIJA

  • 4

Tarptautinės architektų dienos išvakarėse penktadienį Kaune bus apdovanoti geriausi lietuviškos architektūros kūriniai.

Aplinkos ministerija nurodo, kad autoriai bus įvertinti devyniose skirtingose kategorijose, įteiktas didysis architektūros įvertinimo prizas.

Iš viso gauti 127 darbai, kuriuos įvertino Vilniaus dailės akademijos Architektūros katedros docento, architekto Romualdo Kučinsko vadovaujama komisija.

Kauno centrinio pašto rūmuose nugalėtojus sveikins aplinkos ministras Simonas Gentvilas ir kultūros ministras Simonas Kairys. Didįjį prizą įteiks garsus lietuvių kilmės JAV architektas Algimantas Bublys.

Trečiadienį už projektą „Nemuno7“ nominuoti autoriai Gediminas Banaitis-Skrandis ir architektė Sigita Kundrotaitė-Savickė paskelbė pasitraukiantys iš apdovanojimų. Anot kūrėjų, tokį sprendimą lėmė nepagarbus komisijos nario architekto Audrio Karaliaus elgesys apžiūrint projektą.

Kaip ketvirtadienį pranešė portalas LRT, Aplinkos ministerija ir Lietuvos architektų rūmai į jų skundus neatsižvelgė.

Nacionaliniai architektūros apdovanojimai vyks po kelerių metų pertraukos dėl COVID-19 pandemijos.

Ministerija pabrėžia, kad šis renginys sudaro galimybę ne tik įvertinti architektus, bet ir įtvirtina glaudesnį valstybės ir architektų bendruomenės bendradarbiavimą, tampa vieningumo, siekio kurti tvarią, ilgaamžę architektūrą pavyzdžiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

.

Susitiko du susireiksmine SKRANDIS IR KARALIUS. Dar reikėjo AUDĖJAITĮ pasikviesti tai būtu renginys neįvykęs

technologija?

Skrandžio darbą reikėjo apžiūrėti rentgenu ar echoskopu? Beje, kodėl toks slapyvardis? Juk galima buvo dar šauniau savo tapatybę įprasminti - pvz. panadojant vyriško pasididžiavimo vardą?

Gaila

Gaila, turėjo būti graži šventė, o dabar...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS