Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą | Diena.lt

KAUNE RUOŠIAMASI STATYTI NAUJĄ PĖSČIŲJŲ TILTĄ

Kauno miesto savivaldybė ketina statyti naują pėsčiųjų ir dviračių tiltą, kuris sujungtų su Neries krantus ir atvertų tiesų kelią tarp Senamiesčio ir Vilijampolės.

Artimiausiame Kauno tarybos posėdyje, kuris vyks vasario 6 dieną, taryba svarstys ar pritarti naujo pėsčiųjų ir dviračių tilto statyboms. Jei bus pritarta, naujas tiltas Senamiestį ir Vilijampolę sujungs ne anksčiau kaip po dviejų metų.

„Tilto idėja nėra nauja. Pėsčiųjų ir dviračių tiltas bendrajame miesto plane „nupieštas“ prieš daug metų. Dabar matant kokiu tempu plečiasi Vilijampolės pusėje esanti Nemuno pakrantės teritorija ištraukėme projektą iš stalčių ir pradėjome procesus, kurie netolimoje ateityje leis pastatyti tiltą. Panašu, jog prie Brastos gatvės esančią erdvę netrukus galėsime vadinti mūsų Šnipiškėmis. Matome kaip ši teritorija atgyja, kiek investuoja verslas, ir kaip didėja pakrantės užstatymo intensyvumas“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės direktorius Gintaras Petrauskas.

Tiltą numatyta statyti tarp Petro Vileišio tilto ir Kauno pilies automobilių aikštelės. Vilijampolės pusėje tiltas numatytas dabartinės bendrovės „Brastos valdos“ teritorijoje, tačiau G.Petrauskas patikino, kad miestui nepriklausančia teritorija bus galima naudoti servituto teise, nieko perimti ar išpirkti iš privačių asmenų nereikės. Iš šios tilto pusės matosi Kauno pilis bei Santakos parkas. Tikima, kad naujas tiltas dar labiau pagerins susisiekimą dviračiais.

„Tiltas sujungtų Raudondvario plentą, kurio šaligatviai pritaikyti dviratininkams su Raudondvariu. Ateityje tiek Vilijampolėje, tiek visame mieste, dviračių takų tinklas ir toliau bus plečiamas“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Kol kas dar nėra aišku, kaip galėtų atrodyti tilto dizainas. Anot G.Petrausko, visi tilto parametrai ir dizainas paaiškės po paskelbto architektūrinio konkurso.

„Statybos darbai galėtų prasidėti ne anksčiau kaip po dviejų metų. Nemažai laiko atims dokumentų tvarkymas. Šiuo metu baigiamos rengti architektūrinės sąlygos, kuriomis remiantis prasidės projektavimo darbai, žinoma statybos darbai bus trumpesni nei, tarkime, Kėdainių tilto“, – pridūrė pašnekovas.

Šiuo metu dar nėra nuspręsta, koks bus tilto finansavimo modelis. Tikslesnė projekto vertė paaiškės po architektūrinio konkurso.

GALERIJA

  • Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą
  • Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą
  • Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Lo

Butinai. Kuo daugiau tuo geriau.

chaaa

visi ,kurie yra prieš, nevažinėja dviračiais, nevaikšto pėsti, o tik burba.

NA NA

kam tiek daug tiltų vienoje vietoje ,______nebent bažnyčios tarnams, bet jie gal būt seniai vaikščioja požeminiais tuneliais ,pas " panas , "o gal dėl statomo krepšinio muziejaus ,o gal dėl būsimo Vyčio ,,,,,sėkmės ,Santakai ,viskas vienoje vietoje ,bet vanduo tai ne prognozuojamas,,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS