Kaune – vieša diskusija „Lietuva prieš šimtmetį ir dabar: kompromisų paieškos“ | Diena.lt

KAUNE – VIEŠA DISKUSIJA „LIETUVA PRIEŠ ŠIMTMETĮ IR DABAR: KOMPROMISŲ PAIEŠKOS“

Pirmadienio vakarą Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje visuomenės atstovai aiškinsis, kaip, įvertinus praeitį, kurti ateities Lietuvą.

Viešoje diskusijoje „Lietuva prieš šimtmetį ir dabar: kompromisų paieškos“ dalyvaus Lietuvos istorijos instituto direktorius, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Rimantas Miknys, Kauno įgulos karininkų ramovės viršininkas majoras Donatas Mazurkevičius, Kauno šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) vienuolyno vikaras brolis Juozapas Marija Žukauskas OFM, projekto „Misija Sibiras“ vadovė Raminta Kėželytė, Neries regioninio parko paveldo komunikacijos specialistė kultūrologė Karolina Želvė, Vilniaus universiteto filosofijos doktorantas, politologas Vytautas Sinica. Renginį moderuos Kauno miesto muziejaus muziejininkas, VDU istorijos doktorantas Simonas Jazavita.

„Norime įvertinti laisvos demokratinės Lietuvos privalumus, todėl diskusijai sukvietėme įvairaus amžiaus, lyčių, profesijų, politinių pažiūrų atstovus - aktyvius Lietuvos piliečius, su kuriais diskutuosime apie praeities ir dabarties ryšį, istorijos įamžinimo būdus. Sieksime, kad istorija kalbėtų dabarčiai, kalbėtų mums visiems. Kad leistų mums Vasario 16-osios nepriklausomybės akto signatarų pavyzdžiu atidėti nesutarimus į šoną, siekiant didesnio gėrio Lietuvai“, - pasakojo diskusijos moderatorius S. Jazavita.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

komedija

"Kad leistų mums Vasario 16-osios nepriklausomybės akto signatarų pavyzdžiu..." Ilgai juokiausi:) Pastatyti greta pirmuosius signatarus ir dabartinius...Spėju, kad antrųjų žiūronu neįžiūrėtum.

...

Apie ką čia bekalbėt: anuomet Maskva komandavo, dabar Briuselis, anuomet sovietinė armija mūsų žemes trypė, dabar NATO tankai važinėja, anksčiau rublius kaupėm, dabar eurais 'gėrimės', anksčiau rusų bankai čia viską valdė, dabar mus skandinavų bankai melžia... turėjom litą, patys nuolankiai jį paaukojom, net ir su vėliava - anksčiau raudona šalia plėvesavo, dabar mėlyna, bet irgi su žvaigždėmis, ir anuomet mums ausys apie 'gerėjantį gyvenimą' buvo išūžtos, lygiai tą patį dabar mums 'nusipelnėliai' pliurpia. Taip kad - tas pats @#$#@, tik kitoje rankoj; - GĖDA mums apie Nepriklausomą Lietuvą pliurpt, mes jos DAR neatkūrėm.

kam

tos bereikalingos /liaupses/ jei puse tautos kazkur anapus o like geriau patyletu ir neerzintudar islikusiu ir vargstanciu.........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS