Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į ekskursijas po Komendanto rūmus | Diena.lt

KAUNIEČIAI IR MIESTO SVEČIAI KVIEČIAMI Į EKSKURSIJAS PO KOMENDANTO RŪMUS

  • 5

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį 2018 metais Kaune, prie Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų štabo pademonstruota istorinės sargybos ceremonijos rekonstrukcija sulaukė itin didelio susidomėjo, todėl ir šiais metais renginio organizatoriai ne tik dar kartą atkurs autentišką ceremoniją, bet ir pakvies į ekskursijas po komendanto rūmus, kuriuose šiuo metu yra įsikūręs Karinių oro pajėgų štabas.

Kauno tvirtovės administraciniame pastate – Komendanto rūmuose, priskiriamuose Lietuvos kariuomenės gynybiniam paveldui, kuriuose 1919-1940 m. buvo įsikūrusi Lietuvos krašto apsaugos ministerija ir Generalinis štabas, sargybos rekonstrukciją atkurti padės ir tarpukario Lietuvos karių aprangą bei ginkluotę demonstruos Karo istorijos klubo „Grenadierius“ nariai.

Sargybos tarnybos ceremonija buvo rekonstruota vadovaujantis Vidaus tarnybos statutu, patvirtintu 1938 m. balandžio 14 d. tuometinio Respublikos prezidento aktu Nr. 651. Specialiai šiai istorinei rekonstrukcijai pagal 1938 m. „Vidaus tarnybos statutą" pagamintos autentiškos sargybos posto 2.25 cm aukščio Lietuvos trispalvės spalvomis išdažytos būdelės.

Už šią ir kitas iniciatyvas 2018 m. kovo 2 d. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo originaliausias pilietines iniciatyvas, dalyvavusias akcijoje „Vasario 16-ąją švęsk išradingai". Karinių oro pajėgų iniciatyva pateko tarp šalies geriausiųjų.

Sargybos tarnybos pasikeitimo ceremonija vyks vasario 16 d. 12.30-12.45 val., 12.45-13.00 val. ir 13.00-13.15 val., ekskursijos po komendanto rūmus vyks vasario 16 d. 12.30-13.00 val. ir 13.00-13.30 val.

Norintys dalyvauti ekskursijose kviečiami registruotis iki vasario 14 d. imtinai el. paštu ingute.rukaite@mil.lt. Vienoje ekskursijoje gali dalyvauti iki 20 asmenų. Ekskursijos vyks lietuvių kalba. Registruojantis reikia nurodyti savo vardę/pavardę. Ekskursijos dieną su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

GALERIJA

  • Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į ekskursijas po Komendanto rūmus
  • Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į ekskursijas po Komendanto rūmus
  • Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į ekskursijas po Komendanto rūmus
Lietuvos centrinio valstybės archyvo ir KAM archyvo, V. Žemaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

ko cia verkiat juk karinis objektas del tik 40 zmoniu dar reikes patikrit o tai agentu atsiras

Ko gero

Pasisarmatyčiau trūbint, kad "Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į ekskursijas po Komendanto rūmus", kai dalyvaut tegalės 40 žmonių. Na, nebent dėl "varnelės"...

Justas

O gal ne kauniečiams galėtumėt bent adresą paminėti?
DAUGIAU KOMENTARŲ