Kauniečiai nusprendė: eglutė Rotušės aikštėje stovės iki sausio pabaigos | Diena.lt

KAUNIEČIAI NUSPRENDĖ: EGLUTĖ ROTUŠĖS AIKŠTĖJE STOVĖS IKI SAUSIO PABAIGOS

  • 11

Svarstant, kada nupuošti pagrindinę Kauno miesto eglę, sprendimo teisė buvo atiduota į kauniečių rankas. Socialiniame tinkle „Facebook“ surengtoje apklausoje daugiausiai pasisakiusiųjų buvo už tai, jog tiek eglutė, tiek visos šventinės instaliacijos miestą puoštų iki sausio 31 dienos.

„Šventiniai papuošimai yra skirti miestiečiams, todėl pagalvojome – kodėl gi jiems patiems nenusprendus, kada nupuošti eglutę ir nuimti šventinius papuošimus“, –sakė miesto vicemeras Povilas Mačiulis.

Kauno miesto savivaldybė oficialiame savo feisbuko puslapyje ketvirtadienį paskelbė apklausą. Penktadienį ryte buvo užfiksuoti galutiniai apklausos rezultatai. 

Rotušės aikštėje stovinčios 16 metrų aukščio eglės viršutinė dalis yra sudaryta iš keturiasdešimties gyvų eglučių. Apatinėje eglės dalyje įrengta karuselė. Vaikams įrengta dvylika medinių arkliukų, o suaugusieji gali įsikurti ant kėdučių, suoliukų ir kitų meninių akcentų, kurie taip pat įrengti ant besisukančios platformos. Ratu eglutės karuselė apsisuka per maždaug 20 minučių.

Eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė sakė, kad saugo beveik visas buvusių pagrindinių Kauno eglių dekoracijas. Šiųmetės eglės papuošimus taip pat kruopščiai saugos iki kitų metų. Pasak menininkės, nesvarbu, kas kitais metais laimės konkursą puošti miesto žaliaskarę, dekoracijų ji išmesti vis tiek neketina – labai brangina tiek savo, tiek kitų menininkų darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Marvelietis šančiovskui

Tinginį, savaitgalį pėsčias pavaikščiok, kojos atrofuosis vien mašinoj gyvenant...

rr

Tai gal tuomet organizuokit gražiausios eglės rinkimus? Konkurentų beveik neliko.

Ar čia kauniečiai tokie pikti

Mes iš mažo miestuko, džiaugiamės jūsų eglute.Mums pasvajoti apie tokią.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS