Kauniečiai praneša: į Nerį bėga baltos spalvos teršalai | Diena.lt

KAUNIEČIAI PRANEŠA: Į NERĮ BĖGA BALTOS SPALVOS TERŠALAI

Kauniečiai užfiksavo, kaip jau kelias dienas iš vamzdžio į Neries upę bėga muiluotas vanduo. Aplinkosaugininkai jau paėmė mėginius ir aiškinasi situaciją.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo informacija apie galimą upės teršimo atvejį.

„Noriu informuoti, kad Kaune, priešingoje Neries krantinės 16 pastato pusėje jau kelinta diena yra pastebimas piktybiškas Neries teršimas iš pažiūros muilinu, putotu vandeniu. Tai tikrai užterštas vanduo, kuris patenka į upę. Prašau Jūsų išsiaiškinti šį atvejį ir sustabdyti gamtos teršimą“, – rašė kaunietis Tomas Ž.

„Kauno diena“ susisiekė su aplinkosaugininkais ir išsiaiškino, kad jiems situacija jau žinoma. Prieš kelias dienas iš vamzdžio paimti mėginiai, laboratorijose bus ištirta, kokios medžiagos buvo leidžiamos per išleistuvą, vedantį iš įmonių komplekso.

„Balandžio 16 dieną iš Bendrojo pagalbos centro gavome pranešimą, kad Neries krantinėje bėga baltos spalvos teršalai. Nuvykus į vietą, informacija pasitvirtino. Pamatėme, kad iš lietaus išleistuvo Nr. 67 galimai bėga teršalai. Iškvietėme savo laboratorijos atstovus, kurie paėmė mėginius. Rezultatus turėsime po maždaug savaitės. Bus nustatyta, kokios medžiagos buvo leidžiamos ir ar jos neviršijo leistinų normų“, – portalui kauno.diena.lt sakė Kauno agentūros vyr. specialistė Valdonė Liaugaudienė.

Ji tikino, kad iš karto buvo susisiekta su bendrove „Kauno vandenys“, kuri eksploatuoja minėtą išleistuvą. Atvykę bendrovės atstovai iškvietė avarinę tarnybą. Ji įvykio vietoje atidarė šulinius ir ieškojo, iš kurio gali bėgti muiluotas vanduo.

Balandžio 17 dieną vėl buvo gautas pranešimas apie iš vamzdžio bėgantį baltą vandenį. Aplinkosaugininkai tikino, kad dabar bendrovė „Kauno vandenys“ turi ieškoti, kaip nevalytas vanduo patenka į jų sistemas ir pašalinti gedimus.

Gairės: Neris, teršalai, užterštas vanduo, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

rokas

Net juokinga skaityti,visi apsimeta durneliais,lyg pirma karta matytu i upe tekancius tersalus.Ties buvusia silko-pliuso gamykla daznai ne tik muiluotas,bet ir spalvoti vandenys teka,ties neries krantines posukiu i Silainius,i Neri didelis vamzdis daznai fekalijomis kvepia,prie varniu tilto vamzdis kartais dvokianti vandeni isleidzia.Bendrai miesto ribose mase vamzdziu,is kuriu retkarciais brudai liejasi .Idomu ,ar lietaus vamzdziai turi buti nuvesti i upes,ir nuo keliu nuplautus naftos produktus i upes nuplauti?Gal visus vamzdzius prie upiu reiketu naikinti.Ka veikia ekologai-aferistai?

Gyvernantis salia upelio Gryciupis.

Is Gryciupio upelio i Nemuna kazkas is gyventoju isleidzia buitinius sukauptu tersalus.Siandien sekmadienis 04.22.ir apie dvylikta pasirode tersalai ir nosi rieciantis kvapelis.Buvome kreipiasi i gamtos apsaugos tarnybas,bet nesistenge isaiskinti kas tie niekadejai ir nubausti didele bauda uz tersima.jei reikalai nepajudes reikes kreiptis i zurnalistus..Jei tarnyba nesiimas savo darbu,pareigu.

s

praeita vasara baltos spalvos vanduo bego.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS