Kauniečių apklausa: ar leisti balsuoti ir 16-mečiams? | Diena.lt

KAUNIEČIŲ APKLAUSA: AR LEISTI BALSUOTI IR 16-MEČIAMS?

  • 25

2019 metais Lietuvos laukia net treji rinkimai – Prezidento, Europos Parlamento ir savivaldybių tarybų. Jau kurį laiką sklando idėja leisti savivaldybių tarybos rinkimuose balsuoti jaunimui nuo 16 metų.

Artėjant gražiausioms metų šventėms Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) Viešosios komunikacijos ir politikos mokslų trečio kurso studentai paklausė kauniečių, ar jie pritartų siūlymui leisti balsuoti jaunesniems nei 18-likos metų tautiečiams.

Ar 16 metų jaunimas jau pakankamai subrendę išreikšti savo nuomonę ir skirti savo balsus savivaldybių tarybos rinkimuose? Šis klausimas kauniečius supriešino. 

Kai kurie apklaustieji pritartų tokiam sprendimui, mat yra įsitikinę, jog šiuolaikiniai jaunuoliai labai domisi politika, o kiti įsitikinę, jog 16-mečių pasaulėžiūra dar nepakankamai susiformavusi, kad galėtų atsakingai ir objektyviai rinkti valdžią.

Kauniečių nuomones galite išgirsti vaizdo reportaže.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Alfa

Kai tik rašyti vaikėzai išmoksta, jie jau verti balsavimo teisės. Nes mūsų išrinktųjų elgesys dažnu atveju nesiskiria nuo mažamečių

...

Che, nepamirškim kad jau buvo pasiūlymas jiems nuo pat gimimo suteikt balsavimo teisę - įsivaizduokit kiek 'bambalių' per rinkimus 'matj-geroinia' gautų. :s

ucilka

turi VISA klase tokiu DARRRR debilu,kurie labai gerai nuo ryto iki vakaro spaudineja savo DEBILIAKUS ...ir daugiau nieko:nei savo bendramoksliu ar kaimynu nezino....o cia-BALSUOTI???nebent prabalsuos INTERNETU uz tokius issikelusius debyyylus,kaip jie.....be anonizmo,nemokancius nieko daugiau,ane?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS