Kaunietę maloniai nustebino Vasario 16-osios progai papuoštas teismas | Diena.lt

KAUNIETĘ MALONIAI NUSTEBINO VASARIO 16-OSIOS PROGAI PAPUOŠTAS TEISMAS

  • 9

Miestas jau ruošiasi Vasario 16-osios šventei. Kai kur jau keliamos ryškios Lietuvos trispalvės, tačiau kai kurios institucijos dar papildomai pasipuošė. Kauniečių akis traukia ir trispalviai paukščiai.

Penktadienį kaunietės Algimantos dėmesį patraukė Kauno apylinkės teismas. Šalia Lietuvos trispalvės, istorinės bei Europos Sąjungos vėliavų ant pastato nutūpė ir raudoni, žali ir geltoni paukščiai.

„Rytas toks apsiniaukęs, lietutis į veidą purškia, atrodo, toks miestas niūrokas, tačiau eidama į darbą iš tolo pamačiau spalvotas dekoracijas ant teismo sienų. Tikrai labai maloniai nustebino, iš karto atsirado šypsena. Priėjusi arčiau pamačiau, kad ten – trispalviai paukščiai. Tikrai labai gražiai ir šventiškai atrodo. Galėtų daugiau institucijų kažką sugalvoti ir pasipuošti“, – tikino į redakciją parašiusi Algimanta.

Tikrai labai maloniai nustebino, iš karto atsirado šypsena.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kas rengė dekoracijas Kauno apylinkės teismui. Paaiškėjo, kad taip Vasario 16-osios proga pasipuošti sugalvojo teismo savanoriai.

„Pastatą puošiam jau antrus metus. Mūsų teisme yra teismo savanorių, tad jiems kilo mintis šiemet pasipuošti paukščiais ir pasitikti šią šventę džiaugsmingai. Savanoriai tikino, kad paukščiai simbolizuoja pavasarį, šilumą ir taiką. Būtent savanorių siekis yra, kad kuo daugiau bylų pasibaigtų taikiai“, – sakė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Vaida Bytautė.

Ji informavo, kad šventiškai papuoštas ir teismo vidus. Lauko dekoracijos pagamintos iš storesnio popieriaus, tad sunku prognozuoti, ar paukščiai atlaikys iki Kovo 11-osios, tačiau vidaus papuošimai tikrai džiugins ir iki kitos svarbios Lietuvos šventės.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Kauno apygardos teismas taip pat pasipuošęs. Vakarais pastatas apšviečiamas trispalvėmis lemputėmis. Tokia idėja kilo pernai, švenčiant Lietuvos šimtmetį.

GALERIJA

  • Kaunietę maloniai nustebino Vasario 16-osios progai papuoštas teismas
  • Kaunietę maloniai nustebino Vasario 16-osios progai papuoštas teismas
  • Kaunietę maloniai nustebino Vasario 16-osios progai papuoštas teismas
  • Kaunietę maloniai nustebino Vasario 16-osios progai papuoštas teismas
"Kauno dienos" skaitytojos nuotr.
Gairės: Vasario 16, teismas, pasipuošęs teismas, Trispalvė, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ne Antanina

Na,ir pavadinimas - griūk iš koto, "nustebusi kauniete Antanina" -:)))

Kaunietis

Neskoningas, nesolidus, teismų apolitiškumui abejones keliantis populizmas.

Pilietis kaunietis

Tokie papuošimai labiau tiktų vaikų darželiui, nei tokiai rimtai ir atsakingai įstaigai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS