„Kauno dienos“ studijoje – J. Bernatonienė: Lietuvoje 3D spausdintuvu jau spausdinami vaistai | Diena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – J. BERNATONIENĖ: LIETUVOJE 3D SPAUSDINTUVU JAU SPAUSDINAMI VAISTAI

  • 7

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakulteto Vaistų technologijos ir socialinės farmacijos katedros vedėja, profesorė Jurga Bernatoniene.

Tarsi iš fantastinio romano: vaistinėje stovi 3D spausdintuvas, kuriame vietoje saujos jums reikalingų vaistų farmacininkė atspausdina vieną tabletę su visais reikalingais komponentais. Jaučiate chronišką skausmą? Štai jums ant rankos klijuojama nedidelė plėvelė, kuri numalšins skausmą ir nesukels nepageidaujamo šalutinio poveikio. Ir tai ne fantastika: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakultete jau veikia vienas pirmųjų pasaulyje farmacinių tablečių 3D spausdintuvas.

Mokslininkai neabejoja – netolimoje ateityje tokie trimačiai spausdintuvai stovės kiekvienoje vaistinėje.

Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su J. Bernatoniene ne tik apie išradimus, palengvinsiančius kiekvieno gyvenimą, bet ir patrauklią farmacininko profesiją bei studijų sąlygas, kurios stebina net svečius iš užsienio.

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Jurga Bernatonienė <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
  • Jurga Bernatonienė
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Nejuokinkit su ta profesore ir jos veikla...Kas sugalvojo tokią vaistų aferą?Čia panašu,kai prisidengdami žymesnių medikų vardais kišami vaistai,norint pasipinigauti.

>Anonimui

tai kad šitos valdžios nuopelnu Lietuvoj yra planuojamos statyt kažkokios slaptos amerikonu laboratorijos..Vėl tie amerikos šlykštonai lipa ant svetimu savo gerovei gamint..Ne tik būsim eksperimentinia triušiai bet ir ruso ko gero su laiku sulauksem. Kap ukrainiečiai ba pas anuos buvo lygiai taspats. Ruskis tikrai nepakes pašonėj tokiu dalyku

Anonimas

Išradimas nieko vertas.Vaistinė ne eksperimentinė laboratorija,pacientai ateina nusipirkti konkrečių vaistų,išrašytų gydytojo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS