Kauno kapinėse lankytojus pasitiks naujovės | Diena.lt

KAUNO KAPINĖSE LANKYTOJUS PASITIKS NAUJOVĖS

  • 13

Šią savaitę dešimtys tūkstančių kauniečių lankys artimųjų kapus. Daugelyje vietų gyventojai ir miesto svečiai pastebės nemažai pokyčių: sutvarkyta aplinka, atnaujinti takai, įrengti kolumbariumai. Vis dėlto tai dar ne viskas, ką miestas yra suplanavęs, todėl intensyvūs darbai tęsis dar porą metų.

Petrašiūnų kapinėse aptverta nauja papildoma teritorija, įrengti asfaltuoti takai. Čia taip pat padaugėjo kolumbariumų – pastatyti 9 betoninės sienelės segmentai su 145 nišomis urnoms bei 12 metalinių kolumbariumų stovų, kuriuose tilps 60 urnų. Dar 32 metaliniai kolumbariumai su 160 vietų urnoms įrengti Seniavos kapinėse.

Kauno savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ duomenimis, nuo 2015 metų kremavimo paslaugų poreikis išaugo keletą kartų.

Takų asfaltavimą visose Kauno kapinėse visiškai užbaigsime per keletą ateinančių metų.

„Šiai dienai daugiau kaip pusė palaikų kremuojami. Dalis gyventojų urnas deda į kapavietes, kiti renkasi kolumbariumus. Sulaukiame prašymų ir net reikalavimų didinti kolumbariumų skaičių. Tą nuosekliai ir darome“, – pasakojo savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ vadovas Ričardas Čėsna.

Romainių kapinėse, kaip ir pernai, tęsiamas kapinių takų asfaltavimas, pradėta ruoštis kolumbariumų statybai. Kapinėse įrengta drenažo sistema, kuri surinks besikaupiantį vandenį. Taip pat pastatyti nauji kapinių vartai bei tvora, prie administracinio pastato juosianti automobilių stovėjimo aikštelę.

„Takų asfaltavimą visose Kauno kapinėse visiškai užbaigsime per keletą ateinančių metų. Esame išsikėlę dar vieną tikslą – netolimoje ateityje visose kapinėse atnaujinti vandentiekio sistemas, atnaujinti didžiųjų miesto kapinių tvorų fasadus“, – būsimus darbus vardijo R. Čėsna.

Tuo metu Vainatrakio kapinėse parengti 2 nauji kvartalai palaikams laidoti, įrengti takai, aptverta teritorija.

„Šįmet susidūrėme su problema, kuomet po liūčių į kapines iš gretimų laukų pradėjo plūsti vanduo. Išsprendėme tai iškasę didelį vandens surinkimo baseiną“, – teigė R. Čėsna.

Panemunės kapinėse pastatyti nauji ir saugūs laiptai, išasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė, o į kapines nuo šiol įvažiuojama pro naujus vartus. Veršvų kapinėse automobilius kauniečiai jau stato išasfaltuotoje automobilių stovėjimo aikštelėje. Aleksoto kapinės šiemet išvalytos nuo šiukšlių ir brūzgynų, aptvertos nauja tvora.

GALERIJA

  • Kauno kapinėse lankytojus pasitiks naujovės
  • Kauno kapinėse lankytojus pasitiks naujovės
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

ALE

KODEL PETRASIUNU KAPINESE ESANTYS KOLUMBARIUMAI TAIP APLEISTI.STATANT NAUJUS KOLUMBARIUMUS VISAI BAIGIAMI SUARDYTI SKALDYTAIS AKMENIMIS GRISTI TAKELIAI,EINANT GALIMA KOJAS SUSILAUZYTI UZ ISVARTYTU AKMENU VISISKA BETVARKE TAKAI NUKLOTI SENAI SUDEGUSIOMIS ZVAKEMIS,NUVYTUSIOMIS GELEMIS,TIKRAS SASLAVYNAS UZ TERITORIJOS TVARKYMA APMOKEJOM 25 METAMS I PRIEKI,NERA ISKABINRU TAISYKLIU KIEK GALIMA PASTATYTI ZVAKUCIU VISI TAKAI PRISTATYI STIKLINIU TUSCIU ZVAKIDIU.VISDELTO KAPINES MIESTO PRESTIZINES O TIK IEJUS PRO VARTUS KOLUMBARIUMU TERITORIJA ATRODO KAIP APLEISTOS VARGSU KAPINES

ir prie viso to

nė vieno papildomų autobusų grafiko. Nors galinėse stotelėse būtų pakabinę. O eiliniai reisiniai kada nori, tada važiuoja, Neveronyse vakar 39-to išlaukėm 40 minučių, bet pagal grafiką taip ir neatvažiavo.

irea

Kas atsakingas uz neprestiziniu kapiniu prieziura?Savivaldybe tegul bent atsitempia savo geltona lenta.Issibaige.Mieste metosi. Atras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS