Kauno kogeneracinė jėgainė rems bendruomenių projektus | Diena.lt

KAUNO KOGENERACINĖ JĖGAINĖ REMS BENDRUOMENIŲ PROJEKTUS

  • 0

Kauno rajono savivaldybė turės dar vieną socialinį partnerį – Karmėlavos seniūnijoje, laisvojoje ekonominėje zonoje, veikiančią Kauno kogeneracinę jėgainę (KKJ). Ši įmonė nusprendė remti bendruomenių projektus, kasmet jiems skirdama iki 100 tūkst. eurų.

„Atsižvelgdami į pateiktų projektų naudą gyventojams, šiemet skirsime dvejų metų paramos sumą, kuri sieks beveik 200 tūkst. eurų“, – rašoma išplatintame KKJ pranešime spaudai.

KKJ paramą skyrė keturiems Kauno rajono ir vienam Kauno miesto bendruomenių projektui.

Pirmasis projektas – Ramučių parko infrastruktūros pagerinimas. Šį parką Kauno rajono savivaldybė jau baigia atnaujinti: jame suformuoti pėsčiųjų takai, išvalyti tvenkiniai, sutvirtinti krantai, įrengtas šiuolaikinis apšvietimas, atlikta nemažai kitų darbų.

KKJ žada prisidėti 100 tūkst. eurų, už kuriuos bus įrengti du tilteliai, renginių scena, parke bus pastatytos rūšiavimo šiukšliadėžės, išmanioji „Power kit“ stotelė. Projekto pareiškėjas – Karmėlavos bendruomenės centras „Židinys“.

KKJ paramą skyrė keturiems Kauno rajono ir vienam Kauno miesto bendruomenių projektui.

Antrasis projektas skirtas Drąseikių karjero laisvalaikio zonai sukurti. Ji bus pritaikyta visų amžiaus grupių gyventojams – nuo vaikų iki senjorų. Planuojama įrengti pakrantės kliūčių ruožą su žaidimų aikštele, laužavietę su suoleliais ir stalais, tinklinio ir petankės aikšteles, todėl bus galima aktyviai leisti laiką ir ant kranto, ir vandenyje. Projekto pareiškėjas – Lapių miestelio bendruomenės centras. Skirtos paramos suma – 57 542 eurai.

Dar dviem projektais norima pagerinti aplinką ir padidinti saugumą. Juos teikė sodininkų bendrija „Biruliškiai“.

Vienas iš projektų bus skirtas tvenkiniams, jų pakrantėms valyti ir  vandens bokštui suremontuoti. Bus siekiama sukurti ne tik saugią ir gražią aplinką, bet ir galimybę sodų bendrijos nariams auginti daržoves, puoselėti vaismedžius, rūpintis dekoratyviniais želdiniais.

Pagal kitą projektą bus atnaujinta 300 m ilgio bendro naudojimo bendrijos tvora, skirianti sodininkų bendriją ir elektros tinklų transformatorinės pastotės teritoriją, ir tvora, juosianti bendrijos vandens bokštą. Bendra paramos suma – 33 323 eurai.

„Yra vietovių, kurių gyventojai patiria nepatogumų dėl verslo plėtros. Tai ypač pasakytina apie Karmėlavos seniūniją, todėl džiaugiamės, kad atsiranda verslininkų, kuriems rūpi ne tik pelnas, bet ir vietos gyventojų gerovė. KKJ yra tokio socialiai atsakingo verslo pavyzdys. Tikiuosi, kad jos pavyzdžiu paseks ir daugiau įmonių“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS