Kauno kultūros centre Vasario 16-oji – su išmatų amuletu ir šlapimo spalvos apdarais | Diena.lt

KAUNO KULTŪROS CENTRE VASARIO 16-OJI – SU IŠMATŲ AMULETU IR ŠLAPIMO SPALVOS APDARAIS

Kaunas ir šiemet Vasario 16-ąją planuoja pasitikti trankiai ir džiaugsmingai, nes ją reikia švęsti, o ne minėti su liūdesiu širdy. Suplanuota daugybė įvairiausių renginių, akcijų, iniciatyvų, tačiau kai kurių rengėjų pasitelktas žaismingumas kauniečiams kelia dvejopus jausmus. 

Į portalą kauno.diena.lt atsiuntusi renginio „Šventinis bankuchenas: įvairi programa“ pristatymą kaunietė vadino tiesiog pasityčiojimu.

Moteris taip jautriai reagavo todėl, kad renginys rengiamas Vasario 16-ąją, savivaldybės biudžetinėje įstaigoje Kauno kultūros centre, o renginio aprašyme minimas prizas renginio dalyviams – „autentiškas ant kaklo pakabinamas datulės dydžio išmatų amuletas“, į renginį raginama rengtis šlapimo atspalvių drabužiais.

„Mielieji Kauno miesto, Kauno apskrities ir Kauno apylinkių openmaindukai! Kviečiame į susitikimą Kaune. Atvykite į lokaciją su plačia šypsena ir visu savo plačiu openmindnessu. Pakvieskite savo open-minded draugus prisijungti kartu. Su savimi pasiimkite liniuotę ir visi kartu susėdę matuokite, kurio iš draugų openmindnessas yra didžiausias. Laimėtoją apdovanokite open-minded prizu: autentišku ant kaklo pakabinamu datulės dydžio išmatų amuletu. Renginio dieną pasirūpinkite įvaizdžiu: vietoje batų su aulu rinkitės mokasinus, vietoj vietoje nykios tabula rasa kaktytės rinkitės daug spalvotų tattoo ant snukučio. Skirkite dėmesio spalvų suderinamumui: rūbams rinkitės citrusų, pipirmėčių, šlapimo atspalvius. Kojų nagams nusikirpti rinkitės žirklutes“, – apie renginį rašoma Kauno kultūros centro interneto svetainėje.

Kauno kultūros centro direktorė Jolita Rudgalvienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad šis renginys ir jo aprašymas jai nėra staigmena. Su juo ji spėjo susipažinti prieš publikuojant svetainėje. Išsamiai apsvarstė, įvertino. 

„Labai nenoriu teisintis. Tai yra pirmoji taisyklė, ko aš neturiu daryti“, – sakė J.Rudgalvienė.

Ji aiškino, kad centras nuomoja salę. „Turime sutartinį įsipareigojimą, įsileidžiame nuomininką, imame mokestį ir neįtakojame teksto, koks pasirodys“, – dėstė centro vadovė.

Man tai... Man tas rezonansas... Tai yra rezonansas. Nebaisu, bet rezonansas.

Renginius centras atsirenka. Kaip atsirenka? Į šį klausimą atsakydama J. Rudgalvienė pabrėžė, kad atlikėjas Šventinis bankuchenas, apie kurio renginį ir kalbame, bei populiarios dainos „Lietuvos istorijos repas“ autorius už šią dainą yra gavęs net ir karinių pajėgų apdovanojimą, MAMA apdovanojimų.

„Tai nėra chuliganai, įsileisti iš gatvės. Tai yra žmonės, kurie apie Lietuvos istoriją kalba labai pagarbiai, ir kurie yra pasiekę plačią jaunimo auditoriją. Kitas klausimas, kad niekur nėra apibrėžta, kad valstybingumo šventes reikia švęsti rūškanais veidais“, – teigė J. Rudgalvienė, vis tik nusprendusi nenagrinėti, ar išmatų amuletas yra tinkamiausia veidų tokią proga antirūškinimo priemonė.

„Jų komunikacija yra humoras. Jų koncertai yra rimti, ir ten nėra jokių patyčių iš valstybingumo. Jų humoras sudėtas į reklaminius tekstus, nes jie taip supranta. Kultūros centro pozicijos tame nėra jokios“, – tikino J. Rudgalvienė.

Pasidomėjome, ar ji pati, perskaičiusi tokią reklamą, eitų į koncertą. „Ne, nes man lygiai taip pat baisu, kaip ir besikreipusiai jūsų skaitytojai“, – sakė centro vadovė.

„Jums baisu?“ – pasitikslinome, ar gerai išgirdome.

„Man tai... Man tas rezonansas... Tai yra rezonansas. Nebaisu, bet rezonansas. Jeigu aš būčiau koncerto rengėjas, reklamai pasirinkčiau kitus žodžius. Tai ne mano tekstas. Aš gyvenu laisvoje šalyje ir ne mano pareiga cenzūruoti. Aš tik galiu kaip įstaigos vadovė, pamačiusi reklamą, nutraukti sutartį. Bet įsigilinusi į visą situaciją to nepadariau, nes manau, kad tai yra netikslinga“, – komentavo J. Rudgalvienė. 

J. Rudgalvienė/E. Kniežausko nuotr.

Šventinio bankucheno slapyvardžiu žinomas kūrėjas ir atlikėjas portalui kauno.diena.lt teigė, kad koncertą rengia ne Vasario 16-osios proga, kad data  – tik sutapimas, nes kitais vakarais arba buvo užimta salė, ar negalėjo kažkuris iš komandos narių.

Pasiteiravus apie labiausiai aprašyme kliūvančius žodžius, teigė, kad „faktas, kad ten yra ironija, tai bendrai yra šiuolaikiškumo grimasų ironiškas aprašymas“.

Šventinis bankuchenas nustebo, kad Kauno kultūros centras kratosi atsakomybės: „Tekstas buvo feisbuko event'e, jis buvo elementariu būdu ten įdėtas. Net nesigilinau. Pats centras įsidėjo (į savo tinklapį, – aut. past.). Galėjo jo nesidėti, man nuo to nebūtų nieko buvę“.

Portalas kauno.diena.lt pateikė klausimus Kauno miesto savivaldybės atstovams. Gavę atsakymus tekstą papildysime.

GALERIJA

  • Kauno kultūros centre Vasario 16-oji – su išmatų amuletu ir šlapimo spalvos apdarais
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Ajo

Ruda galva ,kad ja bala,reiktu jai pasikabint unt kakla suraityta tikra suduka,kazi ar josios antra puse ilgai tvertu,.Manau jai baime akis uztvinde,bijo mero,kad neistrėnktu is darbo,maatom,kad tokie ir Lietuva staigiai parduotu

Eglė V.

Bjaurastis. Man gėda už Profsąjungų rūmų požiūrį. Sarmata, kad Kaune vyksta toks renginys. Kad Lietuvoje tokia „tolerancija“

Ernesta A.

Sako viena tokia , jog čia sarkazmas . Sarcasmus yra humoras , papildytas tulžim arba pasityčiojimu. Ar tu nori , kad į tavo gimtadienį ateičiau tulžinga sarkazminga ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS