Kauno mero įmonė tikisi taikiai susitarti dėl patalpų Vilniaus centre | Diena.lt

KAUNO MERO ĮMONĖ TIKISI TAIKIAI SUSITARTI DĖL PATALPŲ VILNIAUS CENTRE

  • 18

Teismui leidus Vilniaus valdžiai iš Centrinio knygyno patalpų Gedimino prospekte iškeldinti nuomininkę – Kauno mero Visvaldo Matijošaičio valdomą įmonę, pastarosios atstovas tikisi, jog ginčą pavyks išspręsti taikiai ir knygynas „Vaga“ bei kavinė nebus iškeldinti.

Vilniaus apygardos teismas gruodžio 4 dieną panaikino spalį Vilniaus miesto apylinkės teismo pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones ir leido iškeldinti iš patalpų knygyną bei kavinę.

V. Matijošaičio bendrovė „Vilniaus centrinis knygynas“ siekia neteisėtu pripažinti savivaldybės rugsėjį priimtą sprendimą nutraukti patalpų nuomos sutartį. Tačiau bendrovės bendraturtis Gediminas Balnis viliasi, jog ginčą su savivaldybe pavyks išspręsti taikiai ir knygynas bei kavinė nebus iškeldinti.

„Mes siūlome sudaryti taikos sutartį. Esame patikinti savivaldybės atstovų, kad kol vyksta derybos ir teisinis ginčas, vilniečių mėgstamas knygynas bei restoranas nebus skubotai priversti nutraukti veiklos bei išsikraustyti iš patalpų“, – BNS sakė jis.

Anot G. Balnio, ginčas su savivaldybe kilo dėl planuojamo smarkiai padidinti nuomos mokesčio.

„Kai buvo kreiptasi į savivaldybę dėl nuomos termino restoranui pratęsimo, mums buvo pasiūlyta mokėti 7,5 karto didesnę nuomos kainą. Tačiau „Amber food“ (maitinimo įmonė, ją netiesiogiai valdo V. Matijošaitis ir G. Balnis – BNS) moka ir nuomą, ir dengia knygyno įsiskolinimus. Dėl to už patalpas mokame net didesnę nei rinkos nuomos kaina Vilniaus centre“, – aiškino jis.

Anot jo. Įmonė „Vilniaus centrinis knygynas“ privatizuota 2013 metais ir turi nuomos sutartį su savivaldybe – iki 2017 metų birželio buvo leidžiama dalį jų pernuomoti restoranui.

Pasak G. Balnio, pagal privatizavimo sutartį bendrovė įsipareigojo tęsti knygyno veiklą penkerius metus - iki 2018 metų spalio.

„Tačiau ją vykdome ir toliau. Ši veikla nėra pelninga ir „Vilniaus centrinis knygynas“ pats negali apmokėti per privatizavimą perimtų vekselių savivaldybei bei skolų kitiems kreditoriams“, – aiškino jis.

Vilniaus savivaldybė ginčo su patalpų nuomininke nekomentuoja.

„Savivaldybė planuoja artimiausiu metu priimti vienokius ar kitokius sprendimus dėl „Vilniaus centrinio knygyno“. Apie galimus pasikeitimus pranešime“, - teigiama BNS atsiųstame komentare.

Patalpose, dėl kurių vyksta ginčas, veikia tinklo „Vaga“ knygynas – jis priklauso Vytui Vincui Petrošiui ir yra nesusijęs su V. Matijošaičio verslais. Mažiau nei pusę patalpų ploto nuomojasi „Amber food“, čia veikia tinklo „La crepe“ kavinė.

Registrų centro duomenimis, pagrindinė netiesioginė „Vilniaus centrinio knygyno“ akcininkė (79,88 proc.) yra V. Matijošaičio valdoma įmonė „Vici investments“, dar 20,12 proc. priklauso G. Balnio valdomai bendrovei „APC investicijos“.

„Amber food“ taip pat netiesiogiai priklauso V. Matijošaičiui (79,88 proc.) ir G. Balniui (20,12 proc.). SVTG

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Prosenelis

As manau kad Cerneuskui Kaunieciai primins Garleva ir DEIMANTIES lauzomas rankas.

Genute

Norime suzinoti kada bus tvarkomas prie kursiu gatv.galo nacionalini parka,visur tvarkomi,o mes nieko gero neturime nei kur pailset,nei kur pasedet,tam parke tokia netvarke.tvenkinys apauges,siuksliu pilnas labai mes norime suzinot ar kada sulauksime.afisa primena,kad nacionalinis parkas,Geda tikrai Kaunui.

Taip

tikrai juokinga- Kaune pats daro tą patį- nutraukinėja su įmonėmis sutartis be priežasčių, o kai Vilnius nori padaryti tą patį- tai jau skandalas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS