Kauno oro uoste – milijonas keleivių | Diena.lt

KAUNO ORO UOSTE – MILIJONAS KELEIVIŲ

  • 4

Kauno oro uoste vakar aptarnautas milijonasis keleivis. Milijonasis aptarnautas keleivis anksti ryte išlydėtas į Varšuvą.

Prieš oro linijų bendrovės "LOT Polish Airlines" skrydį jį pasveikino Kauno oro uosto direktorius Karolis Matulaitis, pranešė oro uostas.

K.Matulaičio teigimu, sėkmingiausias šių metų laikotarpis Kauno oro uostui – aviacinės vasaros sezonas. Apskaičiuota, kad nuo birželio net penkis mėnesius iš eilės buvo aptarnaujama po daugiau nei 90 tūkst. keleivių. Nemenki keliautojų srautai fiksuoti ir kitais šių metų mėnesiais.

Tiesa, bendras keliautojų skaičius kiek mažesnis nei 2017-aisiais, kai buvo aptarnauta 1,186 mln. keleivių. Tačiau pernai dėl Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos ilgiau nei mėnesį Kaunas buvo virtęs pagrindiniais šalies oro vartais, o šiemet pirmą kartą milijono aptarnautų keliautojų skaičių pavyko pasiekti savo jėgomis.

"Tai, kad pavyko aptarnauti milijoną keleivių, viršijo mūsų lūkesčius – pasiekėme rekordą ir įrodėme, jog esame pasiruošę priimti didelius keliautojų srautus", – teigė K.Matulaitis bei pridūrė, kad šiais metais iš viso buvo aptarnauta beveik 10 tūkst. skrydžių.

Kitais metais iš Kauno bus pradėti vykdyti užsakomieji atostogų skrydžiai, nes veiklą šiuose oro vartuose pradės kelionių organizatorius "Itaka", tad siūlomų krypčių geografija dar labiau prasiplės – keliautojams sparnus kelti bus siūloma į Graikijai priklausančią Zakintos salą, Varnos ir Antalijos miestus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

MiliJonas

Daugiau kaip 30m. prireikė, kad pasiekti 1 milijoną.

...

Lietuvos evakuacija tęsias ('nusipelnę' mūsų šalį jau kaži kada pardavę, 'otkatus' išsidalinę)

velnias

kur jie ten tilpo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS