Iš Kauno oro uosto nė vienas lėktuvas nepakilo laiku: vienas skrydis – atšauktas | Diena.lt

IŠ KAUNO ORO UOSTO NĖ VIENAS LĖKTUVAS NEPAKILO LAIKU: VIENAS SKRYDIS – ATŠAUKTAS

Pačiame atostogų įkarštyje nusprendus streikuoti Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ darbuotojams, dėl savo planų sunerimo nemažai lietuvių.

Tačiau, pasirodo, sumaištis oro uostuose vasarą – kone natūralus dalykas. Pavyzdžiui, antradienį iki 14.30 val. iš Kauno oro uosto laiku nepakilo nė vienas iš aštuonių lėktuvų, nors atskrido netgi anksčiau nei buvo numatyta pagal grafiką.

Vos keturių ar aštuonių minučių nuokrypio nuo tvarkaraščio skrydžiui į Dubliną bei Kopenhagą tikriausiai mažai kas pajautė, tačiau 1,5 val. vėlavimu išskristi į Londono Lutono oro uostą keleiviai greičiausiai nebuvo patenkinti. Dėl to galėjo sugriūti ne vienų atostogų ar darbo kelionės planai, jeigu šis skrydis buvo tik dalis numatyto maršruto.

Bendrovės "Lietuvos oro uostai", kuriai priklauso Kauno tarptautinis oro uostas,  komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė portalui kauno.diena.lt teigė, kad visa tai susiję su itin intensyviu lėktuvų eismu šiuo metų laiku.

"Vėlavimai susiję su dideliu Europos oro erdvės užimtumu – dėl orlaivių gausos erdvėje susidaro kamščiai, tad lėktuvai turi palaukti, kol jų kelias pralaisvės. Lėktuvai kyla tuomet, kai gauna leidimą iš „Eurocontrol“, – aiškino A. Mažeikytė.

Apie 15.30 val. buvo pranešta, kad bendrovė atšaukė trečiadienio skrydį iš Kauno į Ispanijos kurortą Alikantę. A. Mažeikytės teigimu, bendrovė nepranešė, kodėl atšaukia skrydį.

Kol kas nepanešama, ar bus atšauktas ir ketvirtadienio skrydis į Alikantę. Visi kiti „Ryanair“ skrydžiai iš Vilniaus, Kauno ir Palangos turėtų vykti pagal tvarkaraštį.

„Ryanair“ lėktuvų įgulų streikas gali sutrikdyti skrydžius į Ispaniją, Italiją, Portugaliją ir Belgiją, pranešė žiniasklaida. Pilotai ir skrydžių palydovai siekia geresnių darbo sąlygų ir didesnių atlyginimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

beje

žinau, kad net Kataro lakūnai pasamdyti padirbėti kai kuriose Europos šalyse vietoj streikuojančiųjų...

Praeivis

O kur isteriski straipsniai kaip po small planet velavimu ? Kur kvietimai tikrinti lektuvu amziu bukle ?

Emigravęs

Nu tikrai pradžioj pykau. Bet vietoj vieno atsisveikinimo bokalo išgėręs bare keturis, nespėjau užsisakyti penkto, 0 žmona jau panikuoja - pavėluosim, pavėluosim. O šiaip linkėjimai Verygai ir oro uosto darbuotojams už turiningą laisvalaikį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS