Kauno pavasario mugė: kuo nustebins šiemet? | Diena.lt

KAUNO PAVASARIO MUGĖ: KUO NUSTEBINS ŠIEMET?

  • 3

Likus kiek daugiau nei savaitei iki balandžio 20 – 22 dienomis vyksiančios „Kauno mugės. Pavasaris 2018“, kuri įsikurs senamiestyje – nuo E.Ožeškienės ir Vilniaus gatvių sankryžos iki Rotušės aikštės, M.Valančiaus, A.Jakšto gatvių bei Kauno pilies ir restorano „Žemyn upe“ – metas sužinoti, kuo gi ji nustebins miestiečius ir miesto svečius.

Vasaros sezono atidarymas

Smagus sutapimas, jog šiais metais Kauno senamiesčio draugija, prie kurios prisijungia Kauno miesto muziejus, Rotušės aikštės draugija ir kitos organizacijos, vasaros sezoną atidarys šurmuliuojant „Kauno mugei. Pavasaris 2018“. Visas tris dienas vyks jau tradicija tapęs „Senamiesčio vasaros sezono atidarymas“. Draugija kvies kauniečius ir miesto svečius pasitikti ilgai lauktą lauko renginių sezoną. Kadangi jo atidarymas vyksta mugės metu, renginio tema darniai susijungia su mugės idėja ir atsigręžia į kultūrą, pamatines vertybes, tradicijas, bendruomeniškumą.

„Senamiesčio vasaros sezono atidarymo“ organizatoriai žada įdomią programą, kurioje lankytojai išvys ne tik jaunuosius talentus, tačiau ir žinomus atlikėjus: muzikine programa nustebins jaunieji džiazistai iš Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos (pirmoji vadovė: Raimonda Navickienė, antroji vadovė: Rasa Ivanauskienė), solo pasirodymą padovanos dainininkė Karolina Griškutė, pozityvumą ir energiją skleis 2015 m. „X Faktoriuje“ susibūrusi grupė „Original Copy“ taip pat pasirodys neseniai 30-ties metų scenoje jubiliejų atšventusi dainininkė Jūratė Miliauskaitė. Įvairialypę programą papildys ir jaunųjų atlikėjų kolektyvai: „Saulės vaikai“, Linksmasis Do“, „Junior“, „Ritė Bitė“, „L. Do“.

Sunkiosios muzikos gerbėjai taip pat nebus nuvilti – laukia alternatyvių muzikos grupių koncertas. Nenorėdami išduoti visų staigmenų ir netikėtumų, kurie laukia renginio svečių, organizatoriai kviečia dalyvauti sezono atidarymo šventėje ir būti „Kauno senamiestis GYVAI“ dalimi.

Gera nuotaika

„Kauno mugę. Pavasaris 2018“ organizuojanti komanda džiaugiasi, jog šiais metais mugės metu šalia Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos veiks „Dizaino paviljonas“, kuriame unikalius, autorinius kūrinius pristatys Lietuvos dizaineriai. Vaikštančius po mugę svečius nuolatos lydės muzika – nuo pat penktadienio aikštėje vyks gyvo garso pasirodymai. Muzikos netrūks ir prie Kauno pilies. Čia įrengtoje scenoje visas tris mugės dienas pasirodys Kauno tautinės kultūros centro kolektyvai, muzikinės ir šokėjų grupės. Pasirodymus surengs ir neįgaliųjų organizacijų atstovai.

Čia pat bus įkurta vaikų zona, kuri primins prieš beveik 2 dešimtmečius rodytos pramoginės laidos „Takeši pilis“ kliūtis, tad mažiesiems tikrai nebus liūdna ar nuobodu. O šventės lankytojų azartui sustiprinti – mugės metu vyks orientacinės varžybos „Mįslių takas“ – su įdomiomis užduotimis, siurprizais ir gera nuotaika.

Skirta gurmanams

Žinoma, mugė maloniai nustebins ir gastronomijai neabejingus lankytojus. Greta Kauno pilies įsikurs grilio zona, kurioje veiks „Proflame“ šeimų barbekiu akademija“. Joje patyrę šefai mokys vaikus, kaip pasigaminti jų mėgstamus patiekalus: burgerį, sumuštinį, picą. Kol vaikai gilins žinias ir rodys savo talentus, tėveliai galės išbandyti sėkmę sukdami „Laimės ratą“ ir laimėdami keraminių kepsninių bei jų priedų gamintojo „Proflame“ įsteigtus prizus.

Šiuolaikiškas maisto autobusas „Šefas ant ratų“ grilio zonoje prekiaus gurmaniška, aukštos kokybės produkcija: brandinta antiena, jautienos steiku, žuvimi, kepta ant kedro lentelės ar įvyniota į vyšnios medieną – kiekvienas mugės svečias turės galimybę paragauti nuodėmingai skanių patiekalų. Patyrę šefai kvies pasišnekučiuoti apie maisto kultūrą, pasidalinti mėgstamais receptais ar patarimais, kaip šeimai ruošiamus pietus ar vakarienę paversti švente. O vakare – grilio zonoje pasirodymus rengs fakyrai. 

Harmonijos ieškantiems

Santakos parko erdvėje, kurią kuria renginių organizatorių studija „Muha“ ir fakyrų klubas „Hefaistas“, nestigs įvairių kultūrų prisistatymų. Tautinę kultūrą atstovaus ir netradiciškai savo veiklas pristatys Kauno kultūros centras „Tautos namai“. Balandžio 21 d. 14 val. paskaitą apie savęs suvokimą ves Pietų Korėjoje gyvenantis Kęstutis Marčiulynas – Bo Haeng Sunim, kuris jau 15 metų yra dzen budizmo ordino Chogye vienuolis.

Ritmingą pasirodymą surengs perkusijos studijos „Afrikos būgnai“, suvienijančios būgnų mylėtojus, mokančios groti besidominčius ir atstovaujančios Afrikos būgnų bendruomenę Lietuvoje vadovas Gediminas Mačiulskis drauge su mokiniais. Vienintelės Kaune Rytų kultūros studijos „Wudang Tao“ vadovas Aidas Žilinskas pakvies susipažinti su Rytų kultūra, Taichi praktikomis, mokančiomis išminties, jaunatviškesnio, harmoningesnio gyvenimo paslapčių. Bhakti joga bendruomenė dalinsis mantromis ir badžanais, veganiškais saldumynais bei supažindins su chna (henna) menu.

O kad įdomios ir turiningos šventės niekas nedrumstų – organizatoriai numato, jog mugės teritorija bus uždara, joje bus ribojamas eismas. Automobilių parkavimo vietos numatytos Jonavos ir Brąstos gatvėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Viciunia iš Šančiu

Kainom tai tikrai.Geras oras tai geriau į gamtą.Ot tep.

Tvarkosis

Kaziuko mugę krabiniai išvarė į laukus, o saviškų mugei suteikė visą centrą. Svetimiems - įstatymas, saviems - viskas

komedija

"Joje patyrę šefai mokys vaikus, kaip pasigaminti jų MĖGSTAMUS patiekalus: burgerį, sumuštinį, picą..." Kodėl pamiršote apie kebabą, nacionalinį lietuvio valgį? O kur dar nacionalinis gėrimas - kokakola?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS