Kauno rajone baigiasi šildymo sezonas | Diena.lt

KAUNO RAJONE BAIGIASI ŠILDYMO SEZONAS

Kauno rajone trečiadienį, balandžio 24 d., oficialiai baigiamas šildymo sezonas. Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius tokį įsakymą pasirašė vakar.

Įsakyme nurodoma, jog šilumos vartotojai, suderinę su šilumos tiekėju, gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, jeigu yra techninės galimybės ir nepažeidžiamos higienos normos.

Saugų pastatų šildymo sistemų išjungimą arba įjungimą užtikrina pastatų savininkai, daugiabučių namų valdytojai (administratoriai) ir/ar pastatų šildymo ir (ar) karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

Šildymo sezono pabaiga skelbiama tada, kai vidutinė oro temperatūra tris paras iš eilės siekia 10 laipsnių šilumos ir daugiau. „Būtume šildymą išjungę dar prieš šventes, tačiau buvo prognozuojamas nedidelis atšalimas, lietus. Norėjome, kad žmonės šiltai sutiktų Velykas. Vakar iš karto po švenčių pasirašiau įsakymą baigti šildymo sezoną, – sakė Š.Šukevičius. – Gyvenamųjų namų bendrijos susimažinti šildymą arba jį išjungti galėjo ir anksčiau, šis įsakymas visų pirma liečia sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigas, taip pat administracinius pastatus.“

„Svarbu žinoti, kad kompensacijos už šildymui suvartotą šilumą nuo oficialios šildymo sezono baigimo datos nėra skaičiuojamos. Jos skaičiuojamos tik už šilumą, sunaudotą karštam vandeniui ruošti“, – savo interneto svetainėje primena bendrovė „Kauno energija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Nepamirškit kad anksčiau baigtas šildymo sezonas tai PAMINTI 'Šiluminių tinklų' TEISĖTI interesai, ir už tai jie savo baudžiauninkus nubaus.

miestui

dar neišjungė, dar merija svarsto ?

Tex

Pas mus jau penktadienį buvo isjungta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS