Kauno rajone gyventojus už 38 mln. eurų veš „Kautra“ | Diena.lt

KAUNO RAJONE GYVENTOJUS UŽ 38 MLN. EURŲ VEŠ „KAUTRA“

  • 13

Kauno rajone nuo rugpjūčio 25 dienos septynerius metus gyventojus už 38,26 mln. eurų veš keleivių pervežimo įmonė „Kautra“ – ji laimėjo rajono savivaldybės skelbtą viešojo transporto vežėjo konkursą.

Savivaldybės mero padėjėja Vilija Žukaitytė BNS teigė, kad su naujuoju vežėju septyneriems metams pasirašytos keturios sutartys.

Gyventojus po rajoną vežios 71 naujas autobusas – 16 mažesnių (22 vietų) ir 55 dideli (55 vietų), pranešė savivaldybė.

„Nauji autobusai bus pritaikyti neįgaliesiems ir specialiųjų poreikių turintiems asmenims, net į mažuosius autobusus bus galimybė įvažiuoti su vaikišku vežimėliu, o salone – speciali vieta jiems saugiai statyti“, – pranešime sakė savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Jonas Sakalavičius.

Iki šiol Kauno rajono maršrutus aptarnavo keturi vežėjai – „Kautra“, „Merula“, „Antirijus“ ir „Uma Trans“.

Smaragdo spalvos autobusai turės geriau matomas baltos spalvos švieslentes, jose bus rodomi ir balsu pranešami stotelių pavadinimai. Autobusuose bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, informacija apie pagalbos mygtukus bus skelbiama ir Brailio raštu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ežerėlio gyventoja

Dar tokios betvarkės nebuvo, kaip su "Kautos" autobusais, pastoviai vėluoja arba išvis neatvažiuoja.

Anonimui

Nepatinka sel , neik neklausyk , po straipsniais apie kautros autobusus isvartai kad selas nepatinka , kaip patyrei ta galvos trauma???

Dar išmokinkit vairuotojus prie šaligatvio privažiuot!

....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS