Kauno rajono meru perrinktas V. Makūnas žada tęsti pradėtus darbus | Diena.lt

KAUNO RAJONO MERU PERRINKTAS V. MAKŪNAS ŽADA TĘSTI PRADĖTUS DARBUS

Ketvirtąją kadenciją iš eilės Kauno rajonui vadovausiantis Valerijus Makūnas ruošiasi tęsti iki šiol vykdytus darbus. Jo vadovaujami pakaunės socialdemokratai taryboje išsaugojo daugumą.

Sulaukė tikėtos sėkmės

Išankstiniais duomenimis, tiesioginiuose merų rinkimuose V.Makūnas surinko beveik 60 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje liko konservatorius Justinas Urbanavičius su beveik 20 proc. balsų.

Pirminiais duomenimis, V.Makūno atstovaujama Lietuvos socialdemokratų partija rajono taryboje, kurią sudaro 27 nariai, laimėjo daugiausiai mandatų – 15. Su mandatu, kuris automatiškai priklauso merui, ši partija taryboje išsaugojo valdančiąją daugumą – 16 atstovų. Tiek atstovų socialdemokratai turi ir besibaigiančios kadencijos Kauno rajono taryboje.

Pasiteiravus, kaip vertina rinkimų rezultatus, V.Makūnas prisipažino, kad, eidamas į rinkimus su patyrusia komanda, tikėjosi sėkmės: "Mūsų, socialdemokratų, sąrašas buvo stiprus, platus, atviras nepartiniams žmonėms, tokiu būdu jame atsirado tikrieji bendruomenių lyderiai – žmonės turėjo iš ko pasirinkti. Be to, parengėme konkrečią programą, orientuotą į visas gyventojų socialines grupes, visas seniūnijas."

Pasak mero, toks rinkėjų pasitikėjimas įpareigoja tęsti pradėtus darbus. "Naują kadenciją tęsime švietimo įstaigų modernizavimą – planuojame modernizuoti visas, taip pat sutvarkyti lauko aikštynus, sporto sales. Per ketverius artimiausius metus numatyta panaikinti eiles patekti į vaikų darželius. Kitas labai svarbus klausimas – kelių projektų paspartinimas, įtraukiant biudžetą, savivaldybes, ES lėšas, o kalbant apie žvyrkelių asfaltavimą – taikyti ir privačios partnerystės projektus", – pasak V.Makūno, švietimas, socialinė sritis bei inžinerinių tinklų plėtra ir šioje kadencijoje išliks prioritetinėmis sritimis.

Padidino dviem mandatais

Mero teigimu, socialdemokratai kvies bendradarbiauti kitų partijų atstovus Kauno rajono taryboje: "Mūsų partijos programa iš esmės nesiskiria nuo konservatorių ar "valstiečių" programos. Visi akcentuoja švietimą, socialinę rūpybą, kelių infrastruktūrą bei viešojo transporto plėtrą."

Naują kadenciją tęsime švietimo įstaigų modernizavimą – planuojame modernizuoti visas, taip pat sutvarkyti lauko aikštynus, sporto sales. Per ketverius artimiausius metus numatyta panaikinti eiles patekti į vaikų darželius.

Vis dėlto atrodo, kad koalicijos valdančiąją išsaugojusiems socialdemokratams neprireiks.

Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus į rinkimus Kauno rajone vedęs J.Urbanavičius džiaugėsi, kad, palyginti su ankstesniais tarybų rinkimais, rinkėjų pasitikėjimas konservatoriais pakaunėje šiek tiek išaugo: "Gavome 22 proc. rinkėjų balsų, dviem mandatais padidinome TS-LKD atstovų skaičių Kauno rajono taryboje – vietoje penkių turėsime septynis. Džiaugiamės, kad neišbarstėme savo rinkėjų – priešingai, jų skaičių šiek tiek padidinome. Matyt, būdami opozicijoje, dirbome teisinga kryptimi."

Pasiteiravus, ar jis TS-LKD matytų koalicijoje su Kauno rajono socialdemokratais, J.Urbanavičius atsakė: "Kol kas nenorėčiau šito vertinti. Reikėtų išsianalizuoti viską, be to, nenoriu spręsti vienas. O darbas opozicijoje mums jau žinomas, išmanome tą darbą, nekils problemų, jei toliau teks opozicijoje dirbti."

Atstovaus keturioms partijoms

Dėl rinkėjų balsų per savivaldos rinkimus Kauno rajone varžėsi 168 kandidatai, atstovaujantys septynioms partijoms. Išankstiniais duomenimis, be socialdemokratų ir TS-LKD atstovų, į tarybą pateko dar dviejų partijų atstovai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai Kauno rajono taryboje atiteko trys (tarp jų – Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio ir Seimo nario Kęstučio Bacvinkos padėjėja Kauno rajone Jūratė Truncienė) o Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui – vienas mandatas (jis atiteko šios partijos sąrašą į rinkimus vedusiam smulkiam verslininkui Gintautui Krilavičiui). Darbo partijos, "Tvarkos ir teisingumo" bei Lietuvos centro partijos atstovai į tarybą nepateko.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

JONAS

tikra uzsisedejusi mafija su subinlaiziu armija sitiek metu sedi nutuke nismaneliai kabina vienas kitam medalius slykstu bjauru zmones gal laikas susiprasti ir vyti tuos senus piniguocius lauk

Makūnai kiek gali skriausti kaimo pensininkus?

Babtuose visiems pensininkams pervedama pensija į banka,o miestelyje nėra nei vienos vietos kur išsikeisti grynus pinigus,negana to kad bankas plėšikauja išgrynindamas pensijas tai dar ir paštas kuris seniau galėdavo išgryninti pinigu dabar to nebedaro. kad po velniais bus koks nors bankomatas miestelyje valdžios liurbiai?Niekam tas nerūpi seniūnas kurio pagrindinis darbas tik apsišienauti pievelę centre miestelio, nei ponas meras besigiriantis savo gerumu ir Kauno rajono pasiekimais.

Pajiesys

Pasitikim meru,nes norime,kad pradeti asfaltavimo darbai, būtų užbaigti,tai vieškelio Ilgakiemis-Pajiesys-Kliokiškė.Liko mažiasne dalis šio vieškelio išasfaltavimui iki galo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS