Kauno rajono savivaldybė už 2,35 mln. eurų pirks socialinius būstus | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ UŽ 2,35 MLN. EURŲ PIRKS SOCIALINIUS BŪSTUS

Kauno rajono savivaldybė už daugiau nei 2 mln. eurų pirks 25 butus neįgaliesiems ir gausioms šeimoms.

Tokį sprendimą priėmė sausio pabaigoje posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba.

Socialinių būstų pirkimas, kuriam pritarė rajono politikai, vykdomas pagal Kauno regiono plėtros tarybos patvirtintą 2022–2030 metų planą. Juo remiantis, butai turės būti nupirkti 2024–2027 metais.

Pagal eilę jie bus skirti neįgaliesiems ir gausioms šeimoms.

Iš butams skirtos 2,35 mln. eurų sumos 2 mln. eurų numatoma padengti Europos Sąjungos (ES) lėšomis, savivaldybė iš savo biudžeto lėšų turės prisidėti apie 353 tūkst. eurų.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu Kauno rajone paramos būstui išsinuomoti laukia 151 šeima. Iš jų 15 šeimų augina tris ar daugiau vaikų. Neįgaliųjų, sunkiomis lėtinėmis ligomis sergančių asmenų ir šeimų, kuriose yra tokių asmenų, skaičiuojama 28.

Pagal Kauno regiono plėtros planą, Jonavos, Kaišiadorių, Kėdainių, Prienų, Raseinių ir Kauno rajonams per šešerius metus bus paskirstyta 6,46 mln. eurų ES struktūrinių fondų lėšų, skirtų socialinio būsto plėtrai.

Iš jų Kauno rajonui numatyta didžiausia 2 mln. eurų suma.

2023 metais Kauno rajono savivaldybė nupirko devynis socialinius būstus.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

mmm

ko siekia "valdžia"....socialiniam būstui po 94 tūkst. Eur, o sąžiningai dirbantiems ir mokantiems tuos mokesčius tiks ir daug blogesni ir pigesni.

Anonimas

As abejoju ar Lietuvos żmones gaus apynaujus butus-kvepia emigruoti kitataućiai svećiai,kad aiśkiau butu emigrantams skirs tuos butus nes valstybe gaus iś europos didelius pinigus uż svetintaućių priemima i kita śali....atsibuskit po galais

Tuo tarpu

Kaunas čiulps toliau krabo lazdelę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS