Kauno rajono ugniagesių komandos rengiasi įkurtuvėms | Diena.lt

KAUNO RAJONO UGNIAGESIŲ KOMANDOS RENGIASI ĮKURTUVĖMS

Netrukus naujose patalpose, Piliuonoje ir Vandžiogaloje, įsikurs Kauno rajono ugniagesių komandos.

Pasak Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktoriaus Ryčio Velžio, tokia galimybė sukurta, vykdant „Interreg“ projektą „Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas, plėtojant savanorystę priešgaisrinės saugos srityje“.

Tai - jau ne pirmas projektas, įgyvendinamas kartu su kolegomis iš Punsko valsčiaus. Anksčiau vyko bendri mokymai, pratybos. Bendradarbiaujant su kolegomis iš Lenkijos, pakaunės ugniagesiams pavyko atnaujinti kai kuriuos pastatus, įsigyti technikos.

Savivaldybės pranešime skelbiama, kad rajono ugniagesių komandos įsikūrusios Kulautuvoje, Vilkijoje, Čekiškėje, Babtuose, Lapėse, Margininkuose, Ežerėlyje ir Poderiškių kaime.

Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktoriaus pavaduotojo Algirdo Žandaro teigimu, Margininkų ugniagesiai iki šiol dirba netinkamose patalpose, todėl vasario pradžioje visa komanda bus perkelta į naujas patalpas Piliuonoje. Vandžiogalos ugniagesių komanda darbus planuoja pradėti kovo 1 dieną.

A. Žandaro teigimu, ugniagesiai savanoriai netrukus galės pasipuošti paradinėmis uniformomis.

„Saugumas - vienas svarbiausių poreikių, todėl ugniagesių materialinę bazę reikia nuolat stiprinti, o žmones - motyvuoti“, - pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o kur tas stulpas is antro auksto?!

O ka jie ten veiks toje dezeje?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS