Kauno sakralinės muzikos mokyklai vadovaus kunigas | Diena.lt

KAUNO SAKRALINĖS MUZIKOS MOKYKLAI VADOVAUS KUNIGAS

Kauno miesto taryba pritarė, kad Kauno sakralinės muzikos mokyklos vadovu būtų paskirtas kunigas, bažnytinės muzikos magistras, teologijos mokslų daktaras Vilius Sikorskas.

Beveik 46-erių iš Lazdijų rajono kilęs V.Sikorskas yra baigęs Popiežiškąjį bažnytinės muzikos institutą Romoje, kur gilinosi į grigališkojo choralo subtilybes. Vytauto Didžiojo universitete jo apginta daktaro disertacija – taip pat apie sakralinę muziką.

Šiuo metu V.Sikorskas reziduoja Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje.

„Trečius metus dirbu šioje mokykloje mokytoju, liturgijos ir meno vadovu, situaciją mokykloje gerai žinau“, – sakė dvasininkas.

Naujas vadovas žada peržiūrėti mokyklos mokymo programas ir krūvius. „Tai vienintelė Baltijos šalyse tokio pobūdžio stipri mokykla, pasisakanti už Europos kultūrines muzikos ir Lietuvos tautines muzikos vertybes. Šių vertybių puoselėjimas bendrajame dvasingumo kontekste ir yra mokyklos prioritetas. Ši mokykla turi tapti sakralinės muzikos metodiniu centru“, – sakė V.Sikorskas.

Naujasis direktorius viliasi, kad mokyklai pavyks draugauti ne tik su Kauno miesto muzikos mokyklomis. Anot jo, ryšiai jau užmegzti ir bus plėtojami su Vilniaus M.K.Čiurlionio menų mokykla. „Europos mastu ieškosime ryšių su Italijos, Lenkijos ir kitomis Europoje dirbančiomis panašaus profilio įstaigomis“, – pridūrė kunigas.

V.Sikorskas užsiminė, kad jau dėliojami planai gerinti mokyklos aplinką ir ketinama tą daryti neprašant pinigų iš savivaldybės. „Draugystė su verslininkais leidžia mums planuoti remontus. Galvojame plėsti biblioteką“, – atskleidė naujasis direktorius.

Viena iš šios mokyklos kūrėjų ir ilgametė direktorė Nijolė Jautakienė, pernai atšventusi 80-metį, baigiantis 2015 m. atleista iš vadovo pareigų.

Kauno sakralinės muzikos mokykla įsteigta 1991 m. birželio 19 d. 1993-iaisiais miesto tarybos sprendimu steigėjo teises perėmė savivaldybė.

Aštuonmetėje muzikos mokykloje yra ankstyvojo, pradinio, pagrindinio, išplėstinio muzikinio ugdymo programos ir ugdymas meno kolektyvuose. Mokiniai gali rinktis arfos, kanklių, vargonų specialybes, taip pat mokoma smuiko, fortepijono, fleitos, vokalo ir chorinio dainavimo, dirigavimo. Išskirtinės specialybės – grigališkasis choralas ir sakralinis judesys. 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ačiū DIEVUI pagaliau jautakienes gal ir visai neliks šioje mokykloje ne jai vieta tokiu elgesiu. "JUMS DIEVO palaimos vadovauti ir mokyti kaip prisakyta DIEVO"

Alvidas Bakutis

Nuoširdžiausiai sveikinu ir Dievo palaimos kunigui Viliui. Labai nuoširdus šis žmogus.

Alvidas Bakutis

Nuoširdžiausiai sveikinu ir Dievo palaimos kunigui Viliui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS