Į Santaką rinkosi pasiruošusieji popiežiaus laukti per naktį | Diena.lt

Į SANTAKĄ RINKOSI PASIRUOŠUSIEJI POPIEŽIAUS LAUKTI PER NAKTĮ

Vėlų šeštadienio vakarą į Santakos parką ėmė rinktis pirmieji maldininkai, per naktį čia laukę susitikimo su popiežiumi Pranciškumi.

Aštuoniolikmetė kaunietė Julija Garnytė į Santakos parką atvažiavo su vienuolikmečiu broliu Steponu atvažiavo šeštadienį apie 23 val. vakaro. „Tėvai išleido. Nuotaika gera – smagu. Atvažiavome iš vakaro, nes norėjome kažkaip kitaip laukti popiežiaus. Žmonių kol kas visiškai nėra, į mūsų sektorių, kuris nėra arčiausiai tos vietos, kur popiežius aukos Šv. Mišias, prieš mus įėjo tik viena moteris. Kol kas policijos ir policijos rėmėjų kur kas daugiau nei kitų žmonių“, – pasakojo mergina.

Julija tikino, kad staiga atšalusiam orui jie pasiruošę: „Turim vieną miegmaišį, vieną pledą ir vieną sulankstomą kėdę – daugiau tokių kėdžių namuose neturėjom. Jei ką, miegmaišį pasitiesim ant žemės. Dar turim daug arbatos, papildomų šiltų rūbų, kepurių, šalikų, pirštinių – nesušalsim.“

Steponas Garnys – skautas, dalyvavęs žygiuose, todėl tokių išbandymų kaip nakvynė lauke belaukiant popiežiaus jis nebijo. Jei visą naktį lauke su vienu miegmaišiu ir viena kėde praleisti dviems bus sunkoka, brolis ir sesė žadėjo eiti į Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčią.

Ši Rotušės aikštėje stūksanti bažnyčia piligrimų laukia nuo penktadienio vakaro – čia vyksta nepertraukiamas maldos budėjimas. Bažnyčioje veikia ir maldininkams skirtas poilsio kambarys, norinčiųjų atlikti išpažintį laukia kunigas.

GALERIJA

  • Į Santaką rinkosi pasiruošusieji popiežiaus laukti per naktį
  • Į Santaką rinkosi pasiruošusieji popiežiaus laukti per naktį
  • Į Santaką rinkosi pasiruošusieji popiežiaus laukti per naktį
Skaitytojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Skaitytoja

Šaunuoliai redaktorės Garnienės vaikai!

As

Masine psihoze,aviu banda. Bloga skatyt

Pilietis

Gaila pinigų Lietuvos biudžeto ,kad bus išleisti tuščiam reikalui.Juk visa šita šutvė ”tikinčiųjų”,tai ne dievo išrinktieji ir atsiūstieji o apsišaukėliai dykaduoniai, kurie pasirinko,kaip kuriuos išrinko tokie patys ,dumti ,mulkinti akis žmonijai. Lengvos duonos ieškotojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS