Kauno savivaldybės administracijos vairas – V. Šiliauskui | Diena.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS VAIRAS – V. ŠILIAUSKUI

Kitą savaitę vyksiančiame miesto tarybos posėdyje bus siūlomas kandidatas į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus postą – išeinantį Gintarą Petrauską pakeis dabartinis jo pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Naujas, bet pažįstamas

Kitą savaitę miesto taryba turės apsispręsti, ar leisti dabartiniam administracijos direktoriaus pavaduotojui V.Šiliauskui pakilti karjeros laipteliu aukštyn ir tapti visos Kauno savivaldybės administracijos galva.

"Visiškai normalu, kai pavaduotojas keičia vadovą. Dar dirbdamas versle aš buvau įpratęs, kad kiekvienas vadovas šalia savęs turi žmogų, kuris būtų pasiruošęs jį pakeisti. Vilius yra žmogus, atėjęs iš verslo. Per paskutinius kelis metus jis susipažino su miesto problemomis, miesto valdymo klausimais ir valstybinėse įstaigose galiojančiomis procedūromis. Neturiu abejonės, kad jis susitvarkys su didesne atsakomybe", – "Kauno dienai" komentavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

V.Šiliauskui užimti administracijos direktoriaus pareigas pasiūlyta po to, kai G.Petrauskas pranešė apie pasitraukimą iš savivaldybės.

V.Šiliauskas įsitikinęs, kad jam pavyks suvaldyti visą savivaldybės aparatą. "Jau beveik keturis metus pavaduoju Gintarą ir galvoju, kad jau ir pats užaugau bei nusipelniau tokio posto. Pradėjome visi kartu, bet man, atėjusiam iš verslo, pradžioje buvo sunku suprasti, kad čia konkursai ir viešieji pirkimai ilgiau užtrunka, bet kitaip savivaldybė nedirbs, teko su tuo susitaikyti, tačiau kai ką paskubinome, pagreitinome, prisidedame visur, kur tik galime. Tad dabar džiaugiuosi, kad meras įvertino mane. Perimsiu pareigas ir manau, kad dirbsiu tinkamai", – kalbėjo V.Šiliauskas.

Nesu paliktas vienas mūšyje, klausimus sprendžiame su tikrai stipria komanda.

Laukiantys iššūkiai

Jis tikino, kad dirbant administracijos direktoriaus pavaduotoju kildavo nemažai iššūkių, kuriuos reikėjo įveikti, tad vadovo pareigos jo nė kiek negąsdina.

"Nesu paliktas vienas mūšyje, klausimus sprendžiame su tikrai stipria komanda ir sudėtingiausius sprendimus priimame kartu. Priimti atsakomybę esu pasiruošęs, o daugiametė mano vadovavimo patirtis ir kompetencija, manau, leidžia priimti šį pasiūlymą", – pridūrė kandidatas į administracijos direktoriaus postą.

Pašnekovas jau turi ir planų, kaip stengsis dar labiau pagerinti miesto savivaldybės darbą. "Mintyse nemažai dėlioju, kas paskatintų darbus vykdyti dar geriau ir operatyviau. Man svarbiausia, kad tęstųsi pradėti didieji projektai. Galbūt net galima kai kur sugriežtinti projektų priežiūrą, kai darbai pasiskirsto po skyrius. Būna, kad žmonės atostogauja, tada ne visus darbus kiti tolygiai perima, todėl reikėtų didesnės kontrolės, kad mūsų projektai vyktų nepriklausomai nuo to, ar savivaldybės darbuotojai atostogauja, ar ne. Noriu, kad visi žinotų, kas kur vyksta, ir net prikeltas naktį galėtų pasakyti, kokioje stadijoje yra projektas, ar palankiai viskas vyksta", – apie pirmuosius darbus kalbėjo V.Šiliauskas.

V.Šiliauską paskyrus administracijos direktoriumi, viena pavaduotojo vieta kol kas liks tuščia.

Ne pirmas pasikeitimas

"Kauno diena" primena, kad G.Petrauskas spalio pradžioje pranešė, jog palieka Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus postą ir eina dirbti į privatų sektorių.

Paklaustas, kas nulėmė tokį sprendimą, G.Petrauskas neslėpė gavęs pasiūlymą, kurio labai sunku atsisakyti, o sprendimą reikia priimti dabar. "Viešasis administravimas tikrai negali pasiūlyti tokių sąlygų, kaip privatus verslas, todėl visada reikia pasverti – ar tik malonumas, ar ir malonumas, ir pajamos", – kalbėjo administracijos vadovas.

Jis patvirtino užimsiantis vadovaujamas pareigas įmonėje, kuri niekaip nesusijusi nei su Kauno miesto savivaldybe, nei su viešuoju sektoriumi, tačiau daugiau neatviravo. "Kol kas negaliu, o ir neprivalau, nes tai jau mano privataus gyvenimo klausimai", – nusijuokė G.Petrauskas.

Jis administracijos direktoriaus pareigas ėjo nuo 2015 m., kai prie Kauno vairo stojo V.Matijošaitis. Tiesa, suformuota administracijos komanda visos kadencijos neatlaikė. 2017 m. iš administracijos direktoriaus pavaduotojo posto pasitraukė Sigitas Šliažas. Tąkart jis tikino, kad neatlaikė įtempto darbo tempo, todėl nusprendė palikti šį postą. Jo vietą užėmė Nijolė Putrienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Klausimui

Tu pradžioje klausk "Kas būna renkamas: tarybos nariai ar adminsitracija?" Tada sužinosi ar jis buvo renkamas ar kažkieno simpatijų (oi, sorry - konkurso) būdu jis pateko į šias pareigas.

Klausimas

O tai kodėl žinodami,kad šitoks supuvęs žmogus siekia vadovauti miestui,palaikėte jį rinkimų metu? Nešmeižkite žmogaus.Jis iš dvasingos šeimos,bet nors gerai pagalvojus “Velnias ir gyvena arti bažnyčios”.

Toks gyvenimas :D

Ne tik chamas jis, bet ir "dvasios ubagas".Gal gailėti žmogaus? "Prisigvelbęs" iš kitų gyvena. Žmonėms už darbą nemokėjo. Visa giminė jų gal tokia...? Moteris, sako, "kaip kojines" keitė. Tai va dabartinė su leliuku - dar viena burna;) uch..."dirbti" reikės :D ir asmenines bankams paskolas mokėti. Jam viskas laaabai brangu girdėjau :D Pinigų, sako, vis neturi. Gaila žmogaus, šildymo sezonas prasideda :D Ir jis tik "eilinė sekretorė". Nesakysiu, kaip kolegos darbe jį vadina :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS