Kauno socialdemokratams vadovaus Ž. Garšva | Diena.lt

KAUNO SOCIALDEMOKRATAMS VADOVAUS Ž. GARŠVA

  • 21

Po nesėkmingų savivaldos rinkimų didžiuosiuose miestuose keičiami Socialdemokratų partijos skyrių pirmininkai.

Socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovo rinkimuose per šeštadienį vykusią ataskaitinę-rinkiminę konferenciją miškotvarkos inžinierius Algirdas Pieniuta, surinkęs 71 delegato balsą, įveikė partijos pirmininko pavaduotoją Algirdą Raslaną, už kurį balsavo 63 delegatai.

Iki šiol skyriui vadovavo žurnalistė Auksė Kontrimienė. 

Kauno skyriaus socialdemokratai šeštadienį naujuoju pirmininku išsirinko verslininką, buvusį Kauno miesto tarybos narį Židrūną Garšvą. Jis gavo 109 balsus, Orinta Leiputė – 84.

Ž. Garšva pakeis iki šios skyriui vadovavusį Giedrių Bielskų.

Partijos vadovas Gintautas Paluckas BNS tvirtino, kad reikia atnaujinti ne tik skyrių vadovybę, bet ir kitus dalykus. 

„Su naujomis vadovybėmis būtų kuriami nauji planai, kaip didžiuosiuose miestuose atgauti žmonių pasitikėjimą“, – teigė G. Paluckas.

„Reikia keisti sąrašų formavimo principus, veiklos modelį, komunikacijos įpročius arba taikytus instrumentus, kurie anksčiau veikė, o dabar nebeveikia“, – pridūrė G. Paluckas. 

Be kita ko jis pabrėžė, kad planuojant pokyčiai partijos skyriuose, reikia atsižvelgti į tendencijas, rodančias, kad rinkimai į savivaldą lokalėja.

„Tampa arčiau marškinių ir bendro pobūdžio frazės, kaip socialinis teisingumas, didesnis viešasis sektorius ar geresnės paslaugos, žmonių nepasiekia tos žinutės, jie rūpinasi savo gyvenamąja aplinka, o iš politikų  laukia kad ir fragmentuotų pažadų... Žmonės savo balsavimu parodė, kad taip kaip šneka, kaip atrodo, ką siūlo socialdemokratai didžiuosiuose miestuose,  yra neaktualu. (...) Socialdemokratinės politikos mes tinkamai nesugebame papasakoti“, – teigė G. Paluckas.  

Po savivaldos rinkimų didžiuosiuose miestuose socialdemokratai tarybose neturi ne vienos vietos.

Vietoje Klaipėdos skyriaus pirmininkės Lilijos Petraitienės, uostamiečio socialdemokratams vadovaus verslininkas, Švyturio seniūnaitijos seniūnaitis Mindaugas Prialgauskas. 

Šiauliuose baigėsi aš­tuo­ne­rius me­tus be per­trau­kos tru­ku­si Ed­var­do Ža­ka­rio pir­mi­nin­ka­vi­mo era. Ilgametis skyriaus vadovas skyriaus vadovo vietą užleido Sigitai Gintilaitei, kuri pa­sta­ruo­ju me­tu dir­bo Šiau­lių uni­ver­si­te­te Tarp­sek­to­ri­nės par­tne­rys­tės cent­re, jam va­do­va­vo. Šiuo me­tu yra mo­ti­nys­tės ato­sto­go­se. 

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Nuomonė

Nusipirko partiją. Oho. Jis socdemas? Kelinta partija? Savigarbos socai neturi

Pipec

Pipec, oi pipec socdemams galutinai. Vat jei Černiauskas taptų jų vedliu, kokiais puse procento pakeltų ....demų uodegas, kurios visiškai pabruktos tarp kojų. Arba jis dar daugiau nuleistų ( ta prasme uodegas, o ne tai, ką jūs visi pagalvojot).

Olialia

Sveikinimai.stiprių žmonių reikia,jau tos ,,aitės,utės "ir stepukas visiems atsibodo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS