„Kauno startuoliai 2018“: kokie pokyčiai laukia šiemet? | Diena.lt

„KAUNO STARTUOLIAI 2018“: KOKIE POKYČIAI LAUKIA ŠIEMET?

  • 1

Visos startuolių ekosistemos Kaune laukia permainų vėjai. Jau ketvirtus metus skaičiuojanti verslumo skatinimo programa „Kauno startuoliai“ šiemet grįžta su atnaujinta, dar labiau jauno verslo poreikiams pritaikyta koncepcija. Programa oficialiai startuoja rugsėjo mėnesį, tačiau jau dabar sulaukė didžiulio susidomėjimo. Dėl galimybės tapti programos veiklų įgyvendintojais kovoja stambiausios Lietuvos organizacijos.

Naujų idėjų skatinimas ir dėmesys pradedančiųjų verslų bendruomenei yra vienas iš Kauno miesto prioritetų, todėl Kauno miesto savivaldybė programai „Kauno stratuoliai“ įgyvendinti šiemet skiria net 100 000 Eur. Ši programa jau tapo viena sėkmingiausių savivaldybių verslo skatinimo iniciatyvų Lietuvoje. Stratuolių rinka sparčiai kinta, taigi ir „Kauno startuolių” koncepcija nuolat tobulinama, prisitaikant prie pokyčių. Šiemet nuspręsta išskaidyti programą į dvi esmines dalis – tinklinimo ir akceleravimo programas.

Intensyvi kova dėl galimybės tapti projekto vykdytojais

Naujajai „Kauno startuoliai“ koncepcijai įgyvendinti bus pasitelkiami profesionalūs paslaugų tiekėjai. Vienas iš jų organizuos tinklinimo veiklas, kitas – rūpinsis stratuolių komandų akceleravimu. Liepos pradžioje buvo paskelbtas viešasis konkursas, kurio metu įmonės ir organizacijos turėjo galimybę teikti pasiūlymus dėl projekto įgyvendinimo. Liepos 20-ąją atplėšti vokai su pasiūlymais ir dabar viskas kompetentingos komisijos rankose. Rugpjūčio 1 d. paaiškės, kam šiemet bus patikėtas „Kauno startuoliai“ programos įgyvendinimas.

Programa, skirta ne tik startuoliams

Skirtingai nei praėjusiais metais, šiemet programoje „Kauno startuoliai“ galės dalyvauti ne tik jau susiformavusios startuolių komandos, bet ir visi besidomintys verslu, ar turintys verslo idėją, tačiau dar nežinantys, kaip ją įgyvendinti. Nuo rugsėjo pradžios, iki pat Naujųjų metų bus organizuojamos įvairios edukacinės bei bendruomenės formavimo veiklos. Tiesa, programos organizatoriai prasitaria, kad į stratuolius orientuotos veiklos Kaune bus tęsiamos ir pasibaigus programai. Programos metu dalyvių laukia privačios konsultacijos jauno verslo vystymo klausimais, reguliarūs verslo idėjos pristatymo (angl. pitch) mokymai bei unikalūs praktiniai mokymai, kuriuos ves aukščiausio lygio lietuvos ir užsienio lektoriai. Taip pat vyks net du atviri open-data renginiai, iš kurių vienas – hakatonas. VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas Tadas Stankevičius akcentuoja, kad vienas svarbiausių šios programos tikslų yra ne tik suteikti reikiamas žinias jauno verslo kūrimui, bet ir suburti visą Kauno startuolių bendruomenę po vienu stogu, skatinti bendradarbiavimą bei sveiką konkurencinę aplinką. „Tinklaveika – neatsiejamai svarbus etapas, norint sėkmingai vystyti bei auginti jauną verslą, taigi siekiame sudaryti tam kuo palankesnes sąlygas“.

Profesionalus startuolių komandų akceleravimas – kelias į sėkmę

Analizuojant startuolių ekosistemą Kaune buvo pastebėta, kad nors startuolių inkubavimu puikiai rūpinasi KTU Startup Space, jaunam verslui reikalinga ir tolimesnė pagalba, vystant produktus/paslaugas bei didinant veiklos apimtis. Būtent šią spragą užpildys „Kauno startuoliai“ akceleravimo programa. Profesionalus stratuolio akceleravimas gali tapti vienu esminių faktorių, lemiančių tolimesnę jauno verslo sėkmę. „Kauno startuoliai“ akceleravimo programos metu, profesionalūs mentoriai dirbs su kiekviena komanda individualiai ir padės ištobulinti pardavimų bei projektų valdymo procedūras. Taip pat pagelbės užmezgant kontaktą su privataus kapitalo fondų valdytojais.

Komandų atranka į intensyvų dviejų mėnesių trukmės akceleratorių prasidės rugsėjo mėnesį, o akceleravimo programa vyks spalio-lapkričio mėnesiais. Visi suinteresuotieji raginami ruoštis verslo idėjos pristatymui iš anksto ir nedelsiant teikti paraiškas, kai bus pradėtas atrankos procesas, kadangi vietų skaičius akceleratoriuje ribotas – pateks tik įdomiausias idėjas pristačiusios komandos.

Daugiau informacijos apie programą „Kauno startuoliai“ 2018 rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Linkiu sekmes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS