Kauno vadovai renkasi darbą, o ne atostogas | Diena.lt

KAUNO VADOVAI RENKASI DARBĄ, O NE ATOSTOGAS

Regis, gegužės pabaigoje atostogoms startą davęs miesto meras, nesulauks daug šalininkų. Mesti darbus ir nerti į vasaros linksmybes miesto vadovai neskuba.

Derinsis su drauge

Vos prieš kelias dienas iš ligoninės palatos atgal į savo kabinetą grįžusio vicemero Simono Kairio kalendoriuje raudonuoja tik savaitgaliai – konkrečių planų nei birželiui, nei liepai, nei rugpjūčiui politikas kol kas neturi.

"Darbai, nauji uždaviniai – viskas susideda į vieną vietą. Be to, atostogas reikia derinti su antrąja puse", – paklaustas, kodėl vasarą renkasi darbą, o ne poilsį, šyptelėjo vicemeras. Iš savivaldybės koridorių bent kelioms dienoms S.Kairys tikisi ištrūkti nebent vidurvasarį ir kartu su širdies drauge Deimante sprukti iš Lietuvos.

"Geriausios atostogos yra užsienyje. Jos gerokai apriboja telefoninių skambučių srautus, internetą ir elektroninius laiškus. Nemanau, kad žmogus turi dirbti be atokvėpio. Kiekvienam mūsų reikia kokybiškų atostogų, naujų vėjų ir šviežių minčių", – tolimųjų kelionių pranašumus vardijo vicemeras.

Keliaus po Italiją

Tuo atveju, jei neišdegtų poros pabėgimo planas, S.Kairys turi atsarginį variantą – Lietuvos pajūrį, kur esą visuomet gera įkvėpti jūros, pušų kvapo, o kojas ištiesti ant kopų smėlio.

"Be kita ko, visuomet galiu aplankyti savo tėvus Žemaitijoje. Ten ne tik graži gamta, bet ir žemės darbai mieli, malonūs", – baigdamas pokalbį politikas prasitarė apie rimtesnes atostogas galvojantis tik rudens viduryje.

Vicemero pėdomis žada sekti ir nuo penktadienio atostogaujantis Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovas Gintaras Petrauskas – po savaitę trukusių atostogų, darsyk valdininkas nuo darbų atitrūks tik lapkritį arba kitų metų kovą.

Kodėl tokios trumpos atostogos? Reikia rūpintis kauniečių reikalais.

"Tą patį skiepiju ir savo kolegoms. Vasara juk tokia trumpa – realiai net ne trys, o tik du mėnesiai", – minutes iki prasidėsiančių atostogų Italijoje skaičiavo G.Petrauskas. Visą savaitę, kol Pietų Europoje direktorius mėgausis itališkais makaronais ir Renesanso architektūros paminklais, jį vaduos kolega Vilius Šiliauskas.

"Kodėl tokios trumpos atostogos? Reikia rūpintis kauniečių reikalais", – geros vasaros "Kauno dienos" skaitytojams, o sau nepamirštamų įspūdžių kelionėje linkėjo administracijos vadovas.

Vasaros namuose

Vicemerės Rasos Šnapštienės planuose šią vasarą ne Prancūzijos rafinuotumas, Norvegijos fjordai, Turkijos kurortų animatoriai ar širdžiai mielas, bet kišenei nedraugiškas Lietuvos pajūris. Politikė žada vasaroti Kaune, savo namuose, kur pasak jos, taip pat yra nebaigtų darbų.

"Tikrai nežinau, kada ir kiek. Galbūt pasibaigus tarybos posėdžiams liepą kelioms dienoms. Noriu pabūti su savo šuneliu ir gėlėmis", – moteriškai santūriai kalbėjo R.Šnapštienė ir patikino, kad renkantis atostogas vieta jai nėra lemiamas rodiklis. Svarbiausia – tinkami kelionės palydovai.

"Tikra tiesa, kad žmogų pažinsi kelionėje, todėl visuomet renkuosi tuos pakeleivius, su kuriais man būna gera ir ramu", – prasitarė moteris.

Vicemerui Povilui Mačiuliui geriausia kelionių palydovė - žmona. Kartu su ja rugpjūtį jaunasis politikas žada aplankyti pajūrį arba krautis lagaminus tolimesnei kelionei už Lietuvos ribų.

"Labiausiai mėgstu Juodkrantę ir Nidą, tačiau kartais visai sveika ir užsienyje mintis praskaidrinti", – puse lūpų apie savo atostogų planus prasitarė vicemeras.

GALERIJA

  • Kauno vadovai renkasi darbą, o ne atostogas
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

???

O tai kur reportazas is Vietnamo??? Lb svarbu informuoti kauniecius,kaip sekesi lasinius vartyt pliaze.

Vika

Zmones gerai dirba, Kaunas tvarkomas ir grazeja akyse, reikia ir pailseti. Sekmes ir geru atostogu, na ir,zinoma, sveikatos visiems!

juokas

Žinote, juokingiausia tai, kad vis gi tos atostogos bus, skirtingai, nei dirbantiems privačiame sektoriuje, kur dažnai darbuotojai po 4-5 m be atostogų....Pavadinimas ir turinys viens kitam prieštarauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS