KITM kviečia mokytis multimedijos – viena specialybė, bet daug galimybių | Diena.lt

KITM KVIEČIA MOKYTIS MULTIMEDIJOS – VIENA SPECIALYBĖ, BET DAUG GALIMYBIŲ

  • 2

Kauno informacinių technologijų mokykla (KITM) kviečia mokytis kūrybiškos specialybės – multimedijos. Tai ypač perspektyvi profesija, atverianti duris į audiovizualinio turinio kūrybos procesą.

Didelės perspektyvos

Multimedijos specialybė apima kūrybiškumo laisvę ir įvairias IT sistemas, leidžiančias kurti reklamas, filmus ar kitą audiovizualinį turinį. KITM siūloma multimedijos programa – puikus startas būsimiems fotografams, vaizdo ar muzikos kūrėjams, montuotojams, animatoriams, dizaineriams.

„Multimedijos specialybėje daug meno. Ji apima viską, kuo naudojasi vartotojas, pradedant interneto puslapiu, baigiant prekės dizainu. Visi filmai, žaidimai, reklamos kuriami multimedijos specialistų.

Šiuolaikiniam multimedijos kūrėjui reikalingi įgūdžiai ir žinios iš įvairių sričių. Čia galima realiai prisiliesti prie kūrybinio gyvenimo ir teorines žinias pritaikyti praktikoje“, – kalbėjo multimedijos specialybę KITM dėstantys ekspertai.

Modulių įvairovė

Šios specialybės paslaptis padeda atskleisti įvairūs moduliai, leidžiantys atrasti sritį, kuri labiausiai patinka. Be to, modulius dėstantys specialistai yra savo srities profesionalai, patirtį pritaikantys kasdieniuose darbuose, todėl KITM mokiniai gauna naujausias ir realiai praktikoje naudojamas žinias.

„Animacijos modulio pamokose mokiniai supažindinami su dvimatėmis ar trimatėmis technologijomis. Jų panaudojimas – labai platus, net per futbolo varžybas žiūrovai gali pamatyti animuotų kūrinių“, – kalbėjo KITM animacijos meno mokantis profesijos mokytojas Mantas Poška ir pridūrė, kad šios specialybės tikrai reikės ir ateityje, o dirbtinis intelektas kūrybos proceso nepakeis, tik papildys žmogaus kūrinius.

Vaizdo technologijas dėstantis Tomas Balickis aiškino, kad jo modulis susijęs su vaizdo kūrimu, redagavimu, jo apdorojimo procesais, įvairiomis techninėmis galimybėmis. „Vaizdo turinio populiarumas nuolat auga ir jis neapsiriboja vien kinu ar reklama, tačiau apima ir kompiuterinius žaidimus, socialinius tinklus ar prekės ženklus. Rinkoje yra didelis kvalifikuotų vaizdo specialistų poreikis, kurie inovatyvų vaizdo turinį geba pritaikyti skirtingoms auditorijoms“, – kalbėjo specialistas.

Įvairovė: mokiniai susipažįsta su fotografija, vaizdo, garso technologijomis ir kitomis sritimis. (KITM nuotr.)

„Be fotografijos šiuolaikinis žmogus nebegali įsivaizduoti kasdienybės. Todėl tai labai aktualus modulis, kuriame mokiniai išmoksta naudotis skaitmeniniu fotoaparatu, savo mobiliojo telefono kamera, taikyti teisingus nustatymus, sukurti techniškai tvarkingas ir kūrybiškas nuotraukas“, – fotografijos modulį pristatė mokytoja Greta Vainauskaitė.

Pasak jos, mokiniai turi galimybę išbandyti įvairius fotografijos žanrus, dalyvauti konkursuose, rengti parodas mokykloje ar ribų neturinčioje virtualiojoje erdvėje.

Dar viena sritis, kurią išbando multimedijos specialybės mokiniai, – garso technologijos.

Animacijos modulio pamokose mokiniai supažindinami su dvimatėmis ar trimatėmis technologijomis.

„Tikras menas, kaip idėją perteikti garsu. KITM mokiniai mokosi dirbti su įvairiomis programomis, skirtomis garsui įrašyti, apdirbti, muzikai sukurti. Be to, gauna ir techninių žinių, kaip viską teisingai sujungti, kad garsas tobulai sklistų“, – apie dar vieną modulį kalbėjo garso technologijų mokytoja Giedrė Teiberytė-Liaugaudė.

Intensyvūs mokymai

„Multimedijos specialybės galima mokytis nuo penkiolikos metų iki labai brandaus amžiaus, – kalbėjo direktoriaus pavaduotoja Elena Žilionė. – Tai sritis, kurios neriboja nei erdvė, nei amžius, nei pritaikymo galimybės. Galima mokytis savo reikmėms arba siekti profesinės karjeros.“

Priimami mokiniai, baigę aštuonias arba dešimt klasių. Tuomet jie įgyja ne tik brandos atestatą, bet ir profesinį išsilavinimą. Multimediją studijuoti noriai renkasi jaunuoliai, baigę vidurinę mokyklą. Jiems mokslas trunka tik vienus metus. Norintys persikvalifikuoti, įgyti naujų įgūdžių gali rinktis labai intensyvią šešių mėnesių programą.

„Kai mokiausi KITM, man buvo tikras atradimų laikotarpis. Tada supratau, kad noriu fotografuoti. Išmokau dirbti erdvėje ir studijoje, kaip žaisti su šviesa, derinti techninius parametrus, kad išeitų geriausias kadras“, – pasakojo KITM absolventė, sėkmingai fotografe dirbanti Gabrielė Radavičiūtė.

„Buvau susidūrusi su lauko reklamų sritimi ir norėjau pati išmokti jas kurti, todėl multimedijos studijose įgijau reikiamų žinių, susidėliojau pagrindus, kaip kurti maketus, grafikos darbus. KITM pranašumas, kad jie per trumpą laiką pateikė plačią mokymosi paletę. Dabar pati įkūriau įmonę ir kasdien pritaikau įgytas žinias ir įgūdžius“, – kalbėjo persikvalifikuoti nusprendusi ir dabar rinkodaros srityje dirbanti Dovilė Šukė.

Kviečia susitikti

KITM visus besidominčius multimedijos (ar kitomis IT) studijomis kviečia susitikti ir gyvai aptarti rūpimus klausimus.

Atvirų durų dienos vyks balandžio 21–22 d. Kauno informacinių technologijų mokykloje (Laisvės al. 33).

GALERIJA

  • KITM kviečia mokytis multimedijos – viena specialybė, bet daug galimybių
  • KITM kviečia mokytis multimedijos – viena specialybė, bet daug galimybių
  • KITM kviečia mokytis multimedijos – viena specialybė, bet daug galimybių
KITM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik nereikia lialia

turim KTU multimediką. Surasti darbą buvo didžiulė problema. Nes niekam kaune to multi nereikia.

Gaila

Nekviečia į pilietinio pasipriešinimo kursus, tai netrukus bus žymiai naudingeu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS