Kokios gėlės puoš Kauną šiemet? | Diena.lt

KOKIOS GĖLĖS PUOŠ KAUNĄ ŠIEMET?

Gėlėmis pražystantys Kauno gatvių, skersgatvių klombai vis drąsiau primena apie artėjančią vasarą. Atsiranda ir neįprastų gėlynų, bet dominuoja tradiciniai serenčiai bei ledinukai.

Miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius šią savaitę ragina atsakingus darbuotojus skubintis, kad gėlėmis Kaunas pražystų iki vienos didžiausių miesto švenčių Hanzos dienų.

"Darbus koregavo šalta praėjusi savaitė. Jau pasodintas gėles teko pridengti, kad nenušaltų ir, regis, rūpintasi ne veltui", – pastebėjo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak vedėjos, praėję metai galutinai įrodė, kad išskyrus serenčius ir ledinukus po Laisvės alėjos liepomis kitos gėlės neauga. Tad šiemet senąsias klombas puoš įprasti žiedai. Rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje nuo Įgulos (Šv.Mykolo Arkangelo bažnyčios) iki A.Mickevičiaus gatvės jau sodinami projekto autoriaus Šarūno Kiaunės numatyti augalai.

"Jie daugiamečiai, bet žiūrėsime, kaip jiems seksis augti. Kadangi tie krūmeliai dar nedidukai, tai šalia papuošime ir ledinukais", – vedėja patikslino, kad ir gėlės yra rekonstrukcijos rangovo rūpestis, o miestas jas tik prižiūrės. Meškytės, pachisandros, kauleniai, vienmetės begonijos-ledinukai jau pūpso. Ateityje begonijų nebus, nes pachisandros, kauleniai turėtų uždengti visą juodą žemę. Tokiais krūmeliais ir gėlėmis turėtų būti apsodinta visa rekonstruota Laisvės alėja.

Kauniečiai greičiausiai atkreipė dėmesį, kad kai kur mieste ankstyvą pavasarį prasiskleidė tulpės ir narcizai. Tai buvo eksperimentas, kuris pasiteisino. Dar praėjusį rudenį Kęstučio gatvės ir Vytauto prospekto sankryžoje, Rotušės aikštėje buvo prisodinta pavasarinių šauklių svogūnėlių.

Šį rudenį pasiteisinęs eksperimentas bus praplėstas ir kitose miesto vietose. "Atrodo gražiai. Kadangi pavyko tikrai neblogai, tai tas juostas planuojame išplėsti, kad pavasarinė nuotaika kitąmet būtų dar geresnė", – sėkmingais pavyzdžiais dalijosi R.Savickienė.

Darbus koregavo šalta praėjusi savaitė. Jau pasodintas gėles teko pridengti, kad nenušaltų ir, regis, rūpintasi ne veltui.

Daugiamečiais augalais apsodintas Jurbarko gatvės žiedas taip pat įrodė, kad taip tvarkytis su želdynais verta, todėl numatyta apsodinti dar kelis miesto gatvių žiedus. Bendrai mieste vyraus krūminės pelargonijos, margeniai, salvijos, verbenos, žilės, šlamučiai, sprigės, žydrūniai.

Ramybės parko renesansas tęsiasi. Šią vietą miesto Aplinkos apsaugos skyrius patikėjo nevyriausybinei apželdinimo organizacijai. Laukiama jų rekomendacijų, kaip gražiai apželdinti šią istorinę vietą.

"Turime minčių pasodinti rododendrų. Tačiau parkas tamsokas, vėsus. Ten bus sutvarkyti suoliukai, norisi, kad Ramybės parkas taptų jaukia vieta", – miesto apželdinimo pokyčius minėjo vedėja.

Kalniečių, Draugystės, Dainavos parkų suformuotos klombos taip pat neliks pamirštos. Pasak vedėjos, siekiama kompaktiškų, tvarkingų, prižiūrėtų gėlynų vaizdo. Pagrindinis akcentas – didelė apželdinimo įvairovė visame mieste, kad nebūtų vienoda ir nuobodu.

GALERIJA

  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
  • Kokios gėlės puoš Kauną šiemet?
Elijaus Kniežausko nuotr.
Gairės: gėlynai, kaunas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Efka

Miestas grazeja,nuotaika puiki,dekui merui ir jo komandai!

Total košmar

Kur pijaro kompanijos pagiriamieji komentarai? VAX, VAX, dar taip gerai neturėjome, taip puiku, kaip tvarkosis. Milijonas už reklamaciją sumokėtas, dirbkit

Juokinga jau darosi

Jėga, koks gražus bus Kaunas :-))))) Kiti miestai tai pilkuma :-))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS