Kokių staigmenų pažers šiųmetė Rudens mugė? | Diena.lt

KOKIŲ STAIGMENŲ PAŽERS ŠIŲMETĖ RUDENS MUGĖ?

  • 10

Skaičiuojant paskutines vasaros dienas, vis arčiau naujojo – rudens – sezono pradžia. O ji prasidės rugsėjo 7–9 d. vyksiančia "Kauno muge. Ruduo 2018", kuri kauniečius ir miesto svečius nustebins muzikos skambesio, teatro premjerų, cirko magijos, kultūrinio paveldo ir amatų ne tik iš Lietuvos, tačiau ir iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos fiesta, kuri miestui dovanos gerų emocijų ir džiaugsmo.

Amatai, menas, pramogos

"Rudens mugė kviečia dalyvius pranešti apie save visu garsu. Skatiname juos būti iniciatyvesnius, nebijoti užkalbinti mugės lankytojų, plačiau papasakoti apie savo veiklas ar produkciją ir, žinoma, pavaišinti. Raginame dalyvius pasidalyti savo energija ir pozityvumu su kauniečiais ir miesto svečiais. Vienas pagrindinių mūsų tikslų yra panaikinti visuomenėje vyraujantį stereotipą, kad mugė – tai turgus, ir sugrįžti prie tradicijų. Juk mugė skatina bendruomeniškumą. Su mugės komanda organizuojame renginį miestui, kuriame susipina amatai, menas, pramogos. Nenorime, kad mugė primintų eilinį savaitgalio ūkininkų turgų. Norime gyvos, energingos šventės", – sako "Kauno mugė. Ruduo 2018" vadovas Darius Straigis.

"Norisi kauniečiams ir svečiams padovanoti kuo daugiau renginių ir reginių, todėl Kauno senamiesčio draugija susijungė su "Kauno muge. Ruduo 2018" ir jos programą papildys savo renginiais, žyminčiais Senamiesčio vasaros sezono uždarymą ir naujojo sezono pradžią. Todėl šiais metais visus renginius jungia tema: muzika, teatras, cirkas. Kaip mugė skatina dalyvius pristatyti save, bendrauti su lankytojais, taip Kauno senamiesčio draugijos renginių idėja, įprasminanti ir jos šūkį: "Kauno senamiestis GYVAI !", yra žiūrovą priartinti prie teatro aktorių, cirko artistų, muzikantų. Nenorime, kad vasaros sezono uždarymo metu veiksmas vyktų tik stacionariose scenose. Teatras ir cirkas bus šalia žiūrovų, kurie galės iš arti pamatyti atlikėjus, pajausti jų emocijas. Juos nustebins šalia jų žygiuojantis kojūkininkas, gyvos skulptūros ar iš niekur pasirodantis iliuzionistas, kuris čia pat atliks triukus su kortomis, renginio lankytojai netgi galės priartėti prie stebuklus kuriančių cirko akrobatų. Nenorime atskirties tarp žiūrovų ir atlikėjų. Norisi, kad žmonės pajaustų, įsitrauktų į vyksiančius renginius, nes jie yra skirti būtent jiems", – papildo Kauno senamiesčio draugijos vadovė Ona Peičiūtė.

Su mugės komanda organizuojame renginį miestui, kuriame susipina amatai, menas, pramogos. Nenorime, kad mugė primintų eilinį savaitgalio ūkininkų turgų.

Aktorės kvies pasišnekučiuoti

Mugės metu būsimo režisierės Inos Pukelytės spektaklio "Brendžio trims. Po dešimt metų" premjerą improvizuodamos pristatys nuotaikingai nusiteikusios aktorės Neringa Nekrašiūtė, Birutė Prekevičiūtė ir Miglė Pauliukaitytė, kurios prie "Teatro klubo" lauks renginio lankytojų įsijautusios į komedijoje kuriamus personažus.

Organizatoriai taip pat planuoja, kad prie "Kauno mugės. Ruduo 2018" su savo programomis prisijungs Kauno valstybinis muzikinis teatras, Kauno šokio teatras "Aura".

Skambi tautinė muzika

Muzikinę renginio dalį organizuojančios renginių organizatorių studijos "Muha" vadovė Audra Arkauskaitė pasakoja, kad rudens mugė bus labai skambi ir marga: "Bendradarbiaujant su Kauno įvairių tautų kultūrų centru, uždegančius, unikalias kultūras atspindinčius pasirodymus surengs rusų, totorių, karaimų, armėnų tautiniai ansambliai. Specialiai į mugę atvyksta airiškų šokių kolektyvas. Organizatoriai prasitaria, kad vienoje scenų pasirodys ne tik muzikantai, grupės ar kolektyvai, tačiau ir amatininkai, kurie turės galimybę pademostruoti savo gaminius: drabužius, papuošalus, aksesuarus. Tai šioks toks eksperimentas, nes ne visi dalyviai išdrįsta užlipti ant scenos ir pasirodyti, kad yra unikalūs, tačiau pavasario mugės metu savo produkciją scenoje pristatę amatininkai džiaugėsi didesniu žmonių susidomėjimu, tad jų patirtis turėtų įkvėpti rudens mugės dalyvius būti drąsesnius. Renginį papildys ir dizaino paviljonas, kuriame kūrėjai demonstruos vienetinius, originalius savo kūrinius. Mugės dalyvių įvairovės įkvėptus ir pačius panorusius kurti lankytojus kvies menų inkubatorius, kurio atstovai ves stiklo karoliukų, tapybos ant vandens – ebru – kūrybines dirbtuves.

Pramogos mažiesiems

Mugėje speciali zona bus įrengta ir vaikams. Steigiamojo Seimo aikštėje veiks įspūdingo dydžio Kakės Makės pramogų parkas. Bus daugybė atrakcijų, linksmų veiklų, skanaus maisto ir kitų pramogų. Mažiesiems neliks laiko nuobodžiauti.

Organizatoriai taip pat labai kviečia kultūrinių būrelių atstovus, laisvalaikio klubus, pramogines erdves ir, žinoma, menininkus prisijungti prie renginio ir surengti koncertus, organizuoti edukatyvias veiklas, pristatyti savo programas, pademonstruoti talentus. "Kauno mugė. Ruduo 2018" yra atvira ir svetinga visiems, nestokojantiems iniciatyvumo ir energijos.

Pagrindinė miesto arterija (nuo pat Vilniaus gatvės pradžios iki Rotušės aikštės) rugsėjo 7–9 d. pulsuos spalvomis, gera nuotaika ir netikėtumais. Organizatoriai kviečia kauniečius ir miesto svečius naująjį sezoną pasitikti džiugiai!

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Jonas

Nieko naujo mugeje nebus! Nes kas gali moketi 130€ už vietą?! Jei norite, kad mugėje būtų kažkas naujo darykite atrankas ir neplėškite tokių pinigų!

kęstas

Geriausia vieta mugei Laisvės alėja. Tiesiog kitos vietos nepasiteisino. Darykite išvadas, organizatoriai. Senamiestis jau ne toks patrauklus, žmonių mažiau..

Anonimas

Pats sau pasidėkojai, Vytautai? :))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS