Kritikos strėlės konteinerių „reformai“: anksčiau tokių šiukšlių kalnų nebūdavo | Diena.lt

KRITIKOS STRĖLĖS KONTEINERIŲ „REFORMAI“: ANKSČIAU TOKIŲ ŠIUKŠLIŲ KALNŲ NEBŪDAVO

Baltų prospekto daugiabučių gyventojai tikina, kad, naujai įrengus požeminius konteinerius, atliekų tvarkymas pablogėjo.

"Norime pranešti, kad Baltu pr. 2 stebima nuolatinė situacija, kuri pradeda erzinti ir kelia pyktį. Prie konteinerių sukrautos didžiulės krūvos šiukšlių: kartono, plastiko, maisto atliekų ir kt.", – rašė gyventojai "Kauno dienai".

Jie skundžiasi, kad taip yra todėl, kad atliekos išvežamos per retai ir tai priverčia žmones krauti šiukšles į krūvas.

"Prieš konteinerių "reformą" šiukšlių kalnų nebūdavo", – "Kauno dieną" tikino gyventojai. Praėjusių metų rudenį Kaune pradėti įrengti naujos kartos pusiau požeminiai suomiški "Molok" konteineriai. Už beveik 5 mln. eurų iki šių metų pabaigos mieste turi būti įrengta 1,5 ūkst. tokių konteinerių.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

"Kaune pradedame didelius atliekų surinkimo sistemos pokyčius. Įrengsime modernius požeminius konteinerius, kur gyventojų suneštos atliekos lauks išvežimo neišbarstytos aplink konteinerius, bet tvarkingai po žeme", – apie prasidėjusius darbus kalbėjo Kauno miesto tarybos Darnios plėtros ir investicijų komiteto pirmininkas Visvaldas Varžinskas.

Įrengsime modernius požeminius konteinerius, kur gyventojų suneštos atliekos lauks išvežimo neišbarstytos aplink konteinerius, bet tvarkingai po žeme.

Remiantis gyventojų užfiksuota situacija prie naujos kartos konteinerių, akivaizdu, kad didelių pokyčių surinkimo sistema stringa.

Gyventojai tikina, kad į konteinerius netelpančias organines atliekas žmonės taip pat deda prie konteinerių. Šios vasaros orai neabejotinai pagreitina maišeliuose paliktų atliekų aromato dvelksmą. Buvo teigiama, kad naujieji konteineriai padės išvengti nemalonių kvapų plitimo.

"Šiuo adresu komunalinių atliekų konteineriai yra tuštinami tris kartus per savaitę. Antrinių žaliavų konteineriai – kartą per savaitę. Kartojantis persipildymui, bus vykdomas dažnesnis jų aptarnavimas", – apie jau išvežtas atliekas ir galimus pokyčius informavo "Kauno švaros" atstovė Giedrė Janavičienė.

Atstovė taip pat priminė bendrovės prašymą neužstatyti privažiavimų prie bendrai naudojamų konteinerių, atidžiau lankstyti, plėšyti kartonines dėžes ir pakuotes, kad būtų taupoma vieta konteineryje ir atliekos nevirstų per kraštus, o apie neišvežtas atliekas informuoti bendrovę

GALERIJA

  • Kritikos strėlės konteinerių „reformai“: anksčiau tokių šiukšlių kalnų nebūdavo
"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.
Gairės: požeminiai konteineriai, šiukšlės, konteinerių reforma, Baltų prospektas, pasipiktinę kauniečiai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (61)

To nepolitikas

Pritariu, bet kaip išmokyti žmones tvarkos? Kiaulina pastoviai ir ką Tu jiems?

Na

Tiesiog kai kuriose vietose tų konteinerių per mažai, teks jų papildyti, tai nebus šiukšlių kalnų aplinkui.Bet labai netvarkingi ir patys gyventojai. Juk metant dėžes, tikrai galima jas išardyti, kad mažiau vietos užimtų.Nemažai netvarkos padaro asocialūs žmonės, kurie nuolat rausia šiukšles ir palieka betvarkę...

juokdariai

visi kaltina skurdą,kad daug šiukšlių.Nelogiška.Kuo žmonės geriau gyvena, tuo daugiau išmeta.O šiaip žmonės kiaulėja ir meta kur papuola.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS